طراحی و نحوه مونتاژ تابلو برق, که به عنوان مرکز اصلی برق شناخته می شود, از اهمیت زیادی برخوردار است. بهتر است قبل از طراحی و مونتاژ تابلو برق درباره ی تابلو برق اطلاعاتی کسب شود .تابلو برق یک محفظه ی فلزی یا غیر فلزی برای نصب تجهیزات الکترونیکی, کلید ها, سیم ها و سایر قطعات می باشد.
این تابلو جهت محافظت از قطعات مهم و حساس از جمله کلید های دستی و اتوماتیک, فیوز ها, ترانس ها, کنتاکتور ها, بست, رله, بی متال, تایمر, ترمینال و…. از عوامل بیرونی و محیطی, آتش سوزی, تابش مستقیم نور خورشید, گرد و غبار, رطوبت و شوک الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد.
به علت دلایل امنیتی و ظاهر تابلو برق , معمولا در زیر زمین ها و یا مکان هایی که دیدرس کم تری دارند قرار می گیرد. تابلو برق شامل سه قسمت درونی (تجهیزات داخل) قسمت بیرونی ( بدنه فلزی و یا غیر فلزی) و قسمت ارتباطی (سیم ها) می باشد. در ادامه این مقاله با نحوه مونتاژ تابلو برق با ما همراه باشید.
پیشنهاد ما: آموزش طراحی و مونتاژ تابلو برق صنعتی با مدرک رسمی و بین المللی از سازمان فنی حرفه ای
کلیک کنید: آموزش مونتاژ تابلو برق در فنی سازان
طراحی و مونتاژ تابلو برق ها بر حسب نیاز فرد و موقعیت های مکانی مختلفی صورت می گیرد. برای مثال می توان تابلو برق های indoor یا درون خانه ای را مثال زد. این دسته از تابلو برق ها برای قرار گرفتن در داخل خانه و یا محیط کاری و در در مقابل تابلو برق های outdoor برای قرار گرفتن در خارج از محیط خانه و کاری ساخته می شوند.
در صورتی که ولتاژ مد نظر باشد می توان تابلو برق ها را به دو دسته ولتاژ فشار ضعیف (زیر ۱۰۰۰ ولت) و ولتاژ فشار متوسط (بین ۱۰۰۰ تا ۳۶۰۰۰) تقسیم کرد که فرد با توجه به نیاز و شرایط خود می تواند یکی را انتخاب کند.
طراحی و مونتاژ تابلو برق را می توان از نظر موقعیت قرار گیری تابلو برق نیز به دو دسته تقسیم کرد. با توجه به نیاز فرد, طراحی و مونتاژ تابلو برق می تواند با توجه به موقعیت مکانی به دو حالت ایستاده و یا دیواری نصب شود .در حالت دیواری تابلو برق به دو نوع توکار و روکار تقسیم می شود.
در ادامه مقاله نحوه مونتاژ تابلو برق، باید دقت کنیم که قبل از طراحی و مونتاژ تابلو برق جریان اصلی برق را قطع کنیم. بهتر است لوازمی را که به آنها نیاز خواهید داشت( چکش, مته, مداد, سیم, سیم بر و …) در دسترس قرار دهید.
چون قرار است جریان اصلی قطع شود پس به احتمال زیاد شما نور و روشنایی کافی و مورد نیازتان را در اختیار نخواهید داشت.می توانید از لامپ های LED و یا یک چراغ قوه مناسب استفاده کنید. مراحل طراحی و مونتاژ تابلو برق عبارت اند از:
مقاله مرتبط: پی ال سی چیست؟
در این مقاله با طراحی و نحوه مونتاژ تابلو برق آشنا شدیم. تابلو برق صنعتی یکی از مهمترین قسمت های هر کارگاه یا کارخانه تولیدی است زیرا تمام وسایل و تجهیزات لازم در آنجا قرار دارد. یک متخصص که قادر است یک تابلو برق را برای یک کارخانه صنعتی طراحی و مونتاژ کند به دلیل تخصصی بودن این شغل از دستمزد بسیار بالایی برخوردار خواهد بود. از طرفی برای انجام این کار باید آموزش دید و به صورت عملی این حرفه را فرا گرفت. آموزشگاه فنی سازان با برگزاری دوره های طراحی و مونتاژ تابلوبرق صنعتی کارآموزان را برای حضور در بازار کار آماده می کند و در پایان دوره نیز یک مدرک رسمی و معتبر به آنها اعطاء می کند که برای دریافت پروانه کسب کاملا معتبر است.