آموزش تعمیر یخچال و فریزر
آموزش کاملا عملی توسط اساتید برتر کشور
کارگاه مجهز به تجهیزات پیشرفته
پشتیبانی نامحدود پس از اتمام دوره
صدور گواهینامه قابل ترجمه و بین المللی
سرفصل های دوره آموزش تعمیر یخچال و فریزر
- 1. بازبینی تاریخچه و علت پیدایش یخچال ها
- 2. مروری بر الکترونیک مقدماتی در آموزش تعمیرات یخچال
- 3. آموزش انواع یخچال های موجود در بازار و علت برتری بعضی از برندها
- 4. آموزش طریقه بازو بست نمودن انواع یخچال های ساید، معمولی وفریزر
- 5. بازبینی اجزای تشکیل دهنده یخچال ها ونحوه عملکرد آنها
- 6. آموزش طریقه عیب یابی انواع برد یخچال ها و نحوه تعمیر آنها
- 7. آموزش طریقه عیب یابی در یخساز یخچال ها و نحوه تعمیر آنها
- 8. آموزش طریقه عیب یابی در کندانسور و نحوه تعمیر آنها
- 9. آموزش طریقه شارژ ودشارژ گاز انواع یخچالها
- 10. آموزش طریقه سرویسکاری انواع یخچال های ساید، معمولی وفریزر به صورت بهینه
- 11. آموزش ومعرفی انواع کد خطا و نحوه برطرف نمودن آنها
- 12. آموزش ومعرفی قسمت های مختلف یخچال ها از قبیل مدار الکتریکی و برد الکترونیکی
- 13. آموزش و تحلیل عملکرد قسمت های مکانیکی در یخچال های فریزر
- 14. آموزش طریقه عیب یابی در سرمایش یخچال و برطرف نمودن آن
- 15. آموزش و معرفی انواع سنسورها و تحلیل شماتیک سیم کشی
- 16. آموزش طریقه عیب یابی کمپرسور یخچال فریزر و نحوه برطرف نمودن آن
- 17. تحلیل عملکرد کمپرسور انواع یخچال
- 18. آموزش طریقه عیب یابی اپراتوردریخچال فریزر ونحوه برطرف نمودن آن
- 19. تحلیل عملکرد اپراتور انواع یخچال
- 20. آموزش طریقه عیب یابی در کندانسور یخچال و نحوه بر طرف نمودن آن
- 21. تحلیل عملکرد کندانسور و ترموستات
- 22. آموزش طریقه عیب یابی در ترموستات یخچال ونحوه برطرف نمودن آن
تعرفه ثبت نام در دوره آموزش تعمیرات یخچال و فریزر
شهریه دوره آموزشی | شهریه دوره عمومی با 30% تخفیف | شهریه دوره خصوصی |
شهریه دوره مکانیکی | 2.800.000 تومان | 3.500.000 تومان |
شهریه دوره برد الکترونیک | 2.500.000 تومان | 4.000.000 تومان |
سوالات متداول کارآموزان
در این دوره چه نوع یخچال هایی آموزش داده می شود؟
آموزش یخچال ساید، معمولی، فریزر و آب سردکن را در این دوره داریم. آیا آموزش در این دوره به صورت عملی است؟
بله، آموزش کاملا عملی می باشد، به عنوان مثال شارژ گاز و جوشکاری لوله مسی توسط خود کارآموزان صورت می گیرد. مدت زمان آموزش تعمیرات یخچال چقدر است؟
مدت دوره 15 تا 20 ساعت است. این دوره در چه روزهایی برگزار می شود؟
آموزش تعمیرات یخچال هم طی هفته (شنبه تا چهارشنبه) و هم در آخر هفته روزهای پنج شنبه و جمعه برگزار می شود.
آموزش تعمیر یخچال از صفر تا صد ⚡️ ساید، فریزر و معمولی
آموزش تعمیر یخچال ( ساید , معمولی , فریزر و آبسرد کن ) شامل دو بخش تعمیر مکانیکی و عیب یابی و تعمیر برد الکترونیک می باشد . لذا از این رو مجتمع آموزشی فنی سازان تلاش نموده تا با استفاده از تجهیزات بروز و اساتید مجرب زمینه را فراهم سازد تا کارآموزان عزیز پس از گذراندن دوره از لحاظ تئوری و عملی کارآمد باشند.
افرادی که علاقمند هستند در دوره آموزش تعمیر یخچال و فریزر شرکت کنند، می توانند در این صفحه سرفصل هایی که در این دوره آموزشی تدریس می شود را مطالعه کنند و با کسب اطلاعات کامل اقدام به ثبت نام در این دوره نمایند. فنی سازان سعی دارد تا دوره آموزشی تعمیر یخچال و فریزر را به صورت کامل و بی نقص برگزار کند تا کار آموز بدون هیچ مشکلی بتواند در بازار کار با مجوز رسمی فعالیت نماید.
آموزش تعمیرات لوازم خانگی شامل دو بخش اساسی تعمیرات مکانیکی و تعمیرات برد است که به دلیل استفاده تمامی اقشار جامعه از این نوع وسایل، بازار خوبی در بخش تعمیرات دارد. از این رو مجتمع آموزشی فنی سازان با استفاده از اساتید مجرب و کارگاه مجهز و استفاده از لوازم خانگی به روز سعی دارد که کارآموزان را از لحاظ عملی وتئوری آماده سازد تا در بازار کار از هر لحاظ کارآمد باشند.
چرا باید در دوره آموزش تعمیر یخچال و فریزر آموزشگاه فنی سازان شرکت کنیم؟
دوره آموزش تعمیر یخچال و فریزر در آموزشگاه فنی سازان یک فرصت عالی برای علاقه مندان به این رشته فراهم کرده تا اساتید دوره قادر باشند در یک فضای آموزشی پویا و مجهز تجربیات خود را به کارآموزان منتقل کنند. دوره آموزش تعمیر یخچال و فریزر در آموزشگاه فنی سازان یک دوره جامع بوده و کارآموزان تمام مطالب را به صورت صفر تا صد و به زبان ساده آموزش می بینند و برای بازار کار این رشته کاملا آماده می شوند.
کلاس حضوری آموزش تعمیر یخچال و فریزر
برای یادگیری مهارت تعمیر یخچال و فریزر باید به صورت عملی آموزش ببینیم. تعمیر یخچال یک مهارت است و برای یادگیری مهارت ها بر خلاف مطالب تئوری باید آچار به دست شویم و خودمان با ابزار و تجهیزات موجود کار عیب یابی و تعمیر یا تعویض قطعات را انجام دهیم تا کاملا روی مطالب مسلط شویم. لذا آموزشگاه فنی سازان حتی در زمان اوج کرونا نیز کلاس ها را با رعایت تمام اصول بهداشتی به صورت حضوری برگزار می کرد. هم اکنون نیز کلاس حضوری آموزش تعمیر یخچال و فریزر در این آموزشگاه در حال برگزاری است و از نقاط مختلف کشور کارآموز می پذیرد.
چگونه باید وارد بازار کار تعمیر یخچال و فریزر شویم؟
برای ورود به بازار کار تعمیرات یخچال و فریزر باید ابتدا از آموزش شروع کنید. آموزش، کوتاه ترین و بهترین راه برای رسیدن به درآمد است. اگر از روش های سنتی برای ورود به بازار کار استفاده کنید و به عنوان وردست در یک مغازه شروع به کار کنید خیلی دیر مهارت های لازم را کسب می کنید. اما با شرکت در دوره آموزش تعمیر یخچال و فریزر می توانید خیلی زود مهارت های لازم را کسب کنید و به موفقیت برسید. بعد از دوره آموزشی فقط کافی است ابزار و تجهیزات لازم برای کار خود را فراهم کنید و وارد بازار کار شوید. برای ورود به بازار کار این رشته می توانید با ارسال رزومه در یک شرکت خدماتی استخدام شوید و برای انجام تعمیرات به محل اعزام شوید. همچنین می توانید با ثبت نام در اپلیکیشن های آنلاین ثبت درخواست سفارش مانند آچاره و استادکار سفارشات خصوصی دریافت کنید.
بازار کار تعمیر یخچال فریزر آموزش تعمیر یخچال
یخچال فریزرها در تمامی منازل یافت می شوند و جزو وسایل ضروری می باشند. امروزه یکی از اولین مواردی که در تهیه لوازم خانگی یک زوج جوان در نظر گرفته می شود یخچال و فریزر است. یخچال و فریزرها یا باهم یکی هستند یا به صورت دوقلو و جدا خریداری می شوند. یخچال ها جزو دستگاه هایی هستند که هر روز هفته 24 ساعته در حال کار هستند.
اگر این دستگاه ها حتی برای یکی دو ساعت خاموش باشند مواد غذایی داخل آن ها امکان خراب شدن دارد و اگر این مدت طولانی تر شود این مواد غذایی کاملا فاسد می شوند و محفظه داخلی نیز بوی بد می گیرد. بنابراین هنگامی که یخچال خراب می شود باید به سرعت برای رفع مشکل کاری کرد. بازار کار تعمیرات یخچال و فریزر یک بازار کار پر تقاضا می باشد که تعمیرکاران در این حوزه باید برای اعزام فوری به محل و تعمیرات اساسی دستگاه همیشه آماده باشند.
تعمیرکاران و سرویسکاران یخچال ها و فریزرها هر روزه سفارشات زیادی را دریافت می کنند. در مجموع بازار کار تعمیرات یخچال و فریزر یک بازار کار فعال با شرایط رضایت بخش برای فعالان این حوزه است.
درآمد شغل تعمیر یخچال و فریزر آموزش تعمیر یخچال
درآمد در هر رشته ای به دو عامل بیرونی و درونی وابسته است. منظور از عامل بیرونی بازار کار و دستمزدهای عرفی در این بازار کار است که اختیار آن در دست تعمیرکار نیست. اما عوامل درونی افزایش درآمد شامل مهارت ها، تجربه، بروز بودن دانش و مهارت ها، مشتری مداری و تلاش فردی جهت پیشرفت و رسیدن به درآمد بالا است. در مورد تعمیرات یخچال بازار کار شرایط خوبی دارد و میزان دستمزدها نیز با توجه به تخصصی بودن این شغل قابل قبول است. در این شرایط برای رسیدن به درآمد بالا فقط تلاش خود فرد است که بیشترین تاثیر را دارد. اگر شما همیشه در بروز نگه داشتن مهارت های خود و همگام سازی آن با پیشرفت های تکنولوژیکی تلاش کنید می توانید به موفقیت های خوبی برسید.
مهاجرت با آموزش و دریافت مدرک تعمیر یخچال و فریزر
خیلی از افرادی که در دوره های تعمیر یخچال و فریزر شرکت می کنند می توانند با اخذ مدرک بین الملی و قابل ترجمه به خارج از کشور مهاجرت کنند. برای دریافت مدرک بین المللی باید در دوره آموزش تعمیرات یخچال و فریز آموزشگاه فنی سازان شرکت کنیم. اگر با تمرکز و انگیزه کافی در کلاس ها حاضر شوید و مهارت تعمیر یخچال و فریزر را به خوبی فرا بگیرید و توسط اساتید فنی سازان تایید شوید، آموزشگاه فنی سازان شما را برای شرکت در آزمون متمرکز سازمان فنی و حرفه ای معرفی می کند. با شرکت در این آزمون و قبولی در آن، مدرک بین المللی و قابل ترجمه از سازمان فنی و حرفه ای کل کشور دریافت می کنید. به وسیله این مدرک و کسب تجربه کافی می توانید برای دریافت ویزای کاری و مهاجرت اقدام کنید.
معرفی اجزای تشکیل دهنده یخچال در آموزش تعمیر یخچال
یخچال هم یکی دیگر از وسایل خانگی است که اساس کار آن چرخه ترمودینامیکی است. باید گفت که اجزای تشکیل دهنده یخچال وظیفه برقراری این چرخه را دارند. چرخههای ترمودینامیکی، آنچنان که از نامشان پیداست، مسیر بستهای هستند که در طول آن تغییرهای سطح انرژی یک ماده ثابت، کار ترمودینامیکی مدنظر ما را ممکن میسازند. چرخه ترمودینامیکی که در یخچال برقرار است، تبرید با فشردهسازی بخار نام دارد. اساس کار ساده است اما رعایت برخی نکات در طراحی، باعث راندمان بیشتر و عملکردی بهینهتر در این وسایل برقی خواهد شد.
نمونهای از یخچال های سه در
چرخه ترمودینامیکی یخچال آموزش تعمیر یخچال
برای اهداف مطالعاتی و راحتی در توضیح چرخه عملیاتی اجزای تشکیل دهنده یخچال ، اواپراتورِ یخچال را نقطه آغازین چرخه در نظر میگیریم. اواپراتور که همان کویلها(لولههای فلزی) بخش داخلی بدنه یخچال بوده و در اکثر یخچال ها قابل دیدن است، در بخش یخساز یخچال تجمیع میشود. یکی از مهمترین بخش از اجزای تشکیل دهنده یخچال اواپراتور است.
این قطعه وظیفه دارد تا حرارت موجود در فضای داخلی یخچال را گرفته و به سیال مبرد منتقل کند. سیال مبرد مادهای است که به وسیله ظرفیت گرمایی آن، گرمای محیط گرفته شده و در بین اجزای تشکیل دهنده یخچال انتقال پیدا میکند. باید دقت داشت که سردسازی در عمل بخشیدن سرما به یک محیط نیست چون اساساً سرما وجود ندارد بلکه سردسازی به معنی گرفتن حرارت از یک محیط بوده و جذب گرما توسط کویلها عیناً دادن سرما به محیط از سوی کویلهاست. سیال مبرد که در هنگام عبور از اجزای تشکیل دهنده یخچال و ورود به اواپراتور مایع است، با گرفتن گرما یکباره بخار میشود.
به عبارتی گرمای محیط درونی یخچال صرف تبخیر مبرد خواهد شد. در گام بعدی این مبرد تبخیر شده، توسط کمپرسور دستگاه مکش شده و از طریق لولههای پشت یخچال به کمپرسور برمیگردد. کمپرسور با مکیدن مبرد گازی به درون، و پس دادن مبرد فشرده شده و تا حدودی مایع از سوی دیگر، به گردش مبرد در اجزای تشکیل دهنده یخچال ، کمک میکند.
باید توجه داشت که مبرد پس از خروج از کمپرسور آماده بازگشت به اواپراتور نیست و باید به کندانسور برود. در یخچال ها کندانسور در واقع همان مارپیچی از لولههای باریک فلزی است که توسط فینها پوشانده شدهاند. مبرد با عبور از این راه پر پیچ و خم گرمای بسیار زیاد خود را محیط میدهئ و به نوعی گرمایی که از درون یخچال گرفته شده، اینجا تخلیه میشود.
بدیهی است که در کندانسور، مبرد پس از دفع مقدار زیادی گرما به حالت مایع در خواهد آمد. مایعی که از کندانسور خارج میشود چون از نظر دمایی اشباع بوده و به قدر کافی سرد نیست باید ابتدا وارد شیر انبساط بشود تا مهیای بهرهبرداری در کویل اواپراتور شود. در شیر انبساط، مبرد به شدت سرد شده و به اواپراتور منتقل میشود. حال مبرد آماده است تا پس از سردسازی دوباره در محیط داخل یخچال ، مسیر عبور از اجزای تشکیل دهنده یخچال را باری دیگر سپری کند.
یخچال دارای درب کشویی
اجزای تشکیل دهنده یخچال آموزش تعمیر یخچال
اجزای تشکیل دهنده یخچال، تعداد زیادی دارند. از سبدهای جای میوه تا دستگیره در یخچال را میتوان یکی از اجزای تشکیل دهنده یخچال دانست اما فقط تعدادی از آنها که در عملکرد چرخه تبرید با فشردهسازی بخار تاثر داشته یا راندمان آن را تنظیم میکنند میتوان اصلی دانست. اجزای تشکیل دهنده یخچال به شرح ذیل هستند:
1. کمپرسور
شاید بیان این جمله کلیشهای به نظر برسد اما کاملاً بدون جایگزین است که کمپرسور قلب یخچال و مهمترین قطعه از اجزای تشکیل دهنده یخچال است. بدون کمپرسور چرخش مایع مبرد درون اجزای تشکیل دهنده یخچال عملاً ممکن نیست تا جایی که عامه مردم به کمپرسور یخچال ، موتور یخچال میگویند. کمپرسور ها انواع مختلفی دارند اما مرسومترین مدل کمپرسور ها که در یخچال به کار گرفته میشوند ساختار سادهای دارند. در این کمپرسور ها یک استاتور، یک شفت و یک پیستون و اتاق اطرافش، درون محفظهای فلزی قرار میگیرند.
با ورود برق به کمپرسور و القای الکترومغناطیسی در استاتور، شفت یا همان محور مرکزی شروع به چرخش میکند. حرکت چرخشی شفت در پیستون به حرکت رفت و برگشتی تبدیل میشود. با حرکت رو به جلوی پیستون که موجب به کاهش حجم اتاقک اطراف آن میشود، گاز درون پیستون فشرده خواهد شد. باید توجه داشت که این ساختار شباهت زیادی با مجموعه سیلندر و پیستون موتور خودروها دارد اما یک تفاوت اساسی وجود دارد. در کمپرسور ، عملکرد پیستون چهار مرحلهای نبوده و دو مرحلهای است.
در کمپرسور با یک حرکت گاز مکش شده و با حرکت بعدی پس از کاهش حجم اتاقک، گاز از طریق نازل بسیار کوچکی تخلیه میشود. این فشار در تخلیه از یک سو و کاهش حجم اتاقک کمپرسور از سوی دیگر دمای گاز را بشدت بالا خواهد برد. در بین اجزای تشکیل دهنده یخچال، این قطعه از مابقی بسیار داغتر است. باید توجه داشت که با مکش و پمپاژ مداوم، که عملکردی همانند قلب دارد، حرکت مبرد درون کل مدار ممکن میشود. دو نوع کمپرسور در یخچال ها استفاده میشود: کمپرسور های هرمتیک و کمپرسور های نیمه هرمتیک.
معمولاً کمپرسور های هرمتیک بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع کمپرسور تماماً پلمپ بوده و قطعات درون جدار ضخیمی از فلز حبس شدهاند. اگر این نوع دچار مشکل شود تعویض قطعات و تعمیر ممکن نیست. دمای بالا کمپرسور ها باعث میشود تا بر روی تهویه مناسب محل قرارگیری یخچال تاکید شود. اگر عملکرد در دمای بالا ادامه پیدا کند، علاوه بر مشکل در راندمان کمپرسور ، ممکن است موجب نقص جدی شود.
نمای بیرونی کمپرسور یا همان موتور یخچال
2- اواپراتور
اواپراتور مجموعهای از میلههای فلزی است که با رسانایی گرمایی بالایی وظیفه دارد تا گرمای درونی محیط یخچال را جذب و به سیال مبرد منتقل کند. در میان اجزای تشکیل دهنده یخچال تنها این قطعه با هوای درون یخچال تماس مستقیم دارد. عملکرد اواپراتور دقیقاً عکس کندانسور در مدار است. در غالب یخچال ها میلههای اواپراتور تنها در بخش یخساز یخچال ، که بالاترین بخش از فضای درونی است تجمیع میشوند.
در اواپراتور مجموعهای از لولههای باریک که جنس آنها از فلزی با رسانایی گرمایی بالا است، حرارت محیط را به ماده مبرد منتقل میکنند. رسانایی بالای حرارت شرط اساسی عملکرد خوب یک اواپراتور است. این گرما در اواپراتور صرف تبخیر مبرد خواهد شد. اما در مدلهای پیشرفتهتر تفاوت اساسی که وجود دارد این است که در بین اجزای تشکیل دهنده یخچال یک فن برای گردش هوا و آوردن هوای بخشهای دورتر یخچال نیز وجود دارد. این فن در عمل هوای سرد نزدیک اواپراتور را به سایر بخشهای یخچال فرستاده و باعث بازگشت هوای گرم به نزدیک میلههای اواپراتور خواهد شد.
در فریزرها میلههای اواپراتور، برخلاف اجزای تشکیل دهنده یخچال ها، در بخش بالایی تجمیع نشده و بین تمام طبقات کشیده خواهد شد. هر طبقه از یک فریزر خود به شکلی مجزا در ارتباط با میلههاست و این عامل سردی بسیار بیشتری درون فریزر نسبت به یخچال خواهد شد. به بیانی یک فریزر، یک یخساز بزرگ سرتاسری است.
کویل اواپراتور یخچال
3- کندانسور
کندانسور یا به عبارتی چگالشگر، گرمای ماده مبرد را به محیط اطراف(خارج یخچال) منتقل خواهد کرد. مبرد گازی داغ با خروج از کمپرسور به کندانسور وارد میشود. کندانسور بخش کلیدی از اجزای تشکیل دهنده یخچال است چون باید بتواند به مقدار کافی گرما را از مبرد به محیط منتقل کند. برای اینکه بتوانیم راحتتر حجم زیادی حرارت را به محیط منتقل کنیم، اکثراً کندانسور ها از میلههای باریکی تحت فین پوشیده شدهاند. فینها با افزایش سطح تماس محیطی با هوای اطراف اتلاف گرما را راحتتر میکنند.
این مرسوم ترین ساختار موجود برای کندانسور های یخچال هاست اما ساختار دیگری هم وجود دارد. به نحوه عملکردی که در بالاتر برای کندانسور توضیح داده شد، هواسرد گفته میشود؛ یعنی هدف نهایی مجموعه اجزای تشکیل دهنده یخچال انتقال حرارت به هوا است. نوع دیگری از کندانسور ها که آبسرد نام دارند هم مورد استفاده قرار میگیرند. در کندانسور آب سرد، میلههای کندانسور از میان آب عبور کرده و به جای هوا، حرارت به آب منتقل خواهد شد.
با استفاده از این روش دیگر نیازی به محیط باز، جهت گردش هوا پشت یخچال نیست؛ همچنین دیگر گرمای خاصی از طرف یخچال به فضای آشپزخانه داده نمیشود. طراحی مناسب کندانسور ، بخصوص در کندانسور های هواسرد، در راندمان یخچال و کیفیت عملکرد کلی اجزای تشکیل دهنده یخچال ، بشدت کلیدی است، چون بدون چگالش مناسب مبرد ، نمیتوان انتظار برقراری چرخه ترمودینامیکی مؤثری داشت.
کویل کندانسور یخچال
4- شیر انبساطی آموزش تعمیر یخچال
نمیتوان گفت که پیچیدهترین قطعه از اجزای تشکیل دهنده یخچال، این قطعه است اما عملکرد این وسیله بشدت جالب و اعجابانگیز است. این وسیله چون حجم کوچکی دارد به سادگی بر سر مسیر چرخش مبرد قرار گرفته چندان به چشم نمیآید اما بشدت کلیدی است. شیر انبساطی در اساس وظیفه دارد تا پیش از ورود به اواپراتور برای پشت سر گذاشتن مرحله نهایی، باعث افت فشار ناگهانی مبرد شود. شیر انبساطی در چرخه تبرید، میزان جریان مبرد به داخل اواپراتور و طبیعتاً حرارت مبرد خروجی از اواپراتور را تنظیم میکند.
کنترل جریان مبرد به وسیله یک حباب انجام میشود. این حباب که حباب حسگر نام دارد از یک گاز مشابه با مبرد از نظر خواص فیزیکی پر شده و این باعث میشود تا با افزایش دمای حباب، شیر باز شود. این حباب با خط انتقال مبرد در تماس است و هنگام کاهش دمای خط انتقال، فشار درون حباب هم کاهش پیدا میکند. فشار گاز حباب پشت یک فنر متصل به سوزن ورودی شیر انبساطی قرار دارد و کاهش آن باعث بیشتر باز شدن دیافراگم ورودی شیر خواهد شد.
این ساختار باعث ایجاد نوعی تعادل بین جریان ورودی و دمای خط انتقال تبرید خواهد شد. شیر انبساط گرمایی یک جز کلیدی از فرآیند پمپاژ حرارت توسط اجزای تشکیل دهنده یخچال است.
نمونهای از شیرهای انبساطی موجود در یخچال
5- لوله های ارتباطی آموزش تعمیر یخچال
در چرخههای ترمودینامیکی علاوه بر طراحی مناسب اجزای تشکیل دهنده یخچال، طراحی چیزی که ارتباط این اجزا را ممکن میسازد بسیار کلیدی است. لولهها که از همان قواعد کلی پایپینگ اما در مقیاس کوچکتر پیروی میکنند. قطر مناسب لولهها و در نظر گرفتن تغییر فشارهای ناشی از حرکت مبرد در طول لوله بسیار مهم است مخصوصاً چون اکثراً کندانسور و اواپراتور بالاتر از کمپرسور قرار میگیرند، لحاظ کردن این نکات در راندمان یخچال کلیدی است.
جنس مناسب لولهها باعث میشود تا تبادل گرمایی در بخشهایی از اجزای تشکیل دهنده یخچال بالا و در سایر بخشها پایین باشد. وجود نشتی اساسی در لولهها باعث کار نکردن اجزای تشکیل دهنده یخچال شده و به راحتی قابل فهمیدن است اما وجود نشتی جزئی در آنها مشکل ساز است چون یخچال به کار کردن ادامه میدهد اما راندمان مدنظر را نداشته و یا بعد از مدتی اجزای تشکیل دهنده یخچال دچار آسیب خواهد شد.
6- ترموستات یخچال آموزش تعمیر یخچال
ترموستات، در چرخه ترمودینامیکی به شکل مستقیم دخیل نبوده و از اجزای تشکیل دهنده یخچال به صورت اساسی نیست اما یخچال بدون آن ناقص محسوب میشود. بدیهی است که نمیتوان انتظار داشت که یک یخچال از لحظه وصل برق بهصورت مداوم اقدام به سردسازی کند تا هر لحظه که جریان برق در آن وجود دارد.
با این روش عملاً نهتنها به سرعت کمپرسور آسیب خواهد دید و مصرف برق سرسامآور خواهد بود، بلکه مواد غذایی درون یخچال نیز آسیب خواهند دید. سایز اجزای تشکیل دهنده یخچال هم در صورت کار کردن مداوم آسیب خواهند دید. در نتیجه با استفاده از یخچال ها، کاربر انتظار دارد تا عملیات سردسازی در یخچال ، تا سر حد خاصی انجام شود؛ یعنی بتواند دمای خاصی برای درون یخچال تعریف کند.
این کار با ترموستات امکانپذیر است. ترموستات وظیفه دارد تا بستگی به دمای درون یخچال فرمان قطع و وصل کمپرسور ، که محل تپش قلب سیال مبرد است را کنترل کند ساختار ترموستات موجود بین اجزای تشکیل دهنده یخچال ، با ترموستاتهای مرسوم در سایر وسایل تفاوت چندانی ندارد.
به طور مثال، زمانی که شما درجه ترموستات یخچال را روی عدد پنج تنظیم کنید، تا زمانی که دمای فضای درونی یخچال به مقدار پنج درجه نرسیده باشد، ترموستات کمپرسور یخچال را روشن نگه میدارد و زمانی که دمای یخچال به پنج درجه رسید، به صورت اتوماتیک ترموستات برق کمپرسور را قطع میکند.
این باعث میشود تا کمپرسور همواره در حد نیاز کار کرده و مصرف کلی انرژی توسط اجزای تشکیل دهنده یخچال کاهش پیدا کند. بنابراین با توجه به دمای انتخاب شده توسط کاربر، یخچال هر چند دقیقه یک بار روشن شده و پس از رسیدن به دمای مدنظر دوباره روشن خواهد شد. این که میزان نوسان دما در یخچال ، یعنی پس از کاهش چند درجه دوباره روشن شود چقدر باشد به طراحی یخچال بستگی دارد اما در مجموع هر قدر دما درون یخچال با ثباتتر باشد عملکرد ترموستات بهتر بوده است.
7- سیستم گردش هوای درون یخچال
در مدلهای جدیدتر یخچال، با توجه به افزایش حجم شدید فضای داخلی، مثلاً در یخچال های ساید بای ساید حتی تا چهل فوت، برای سردسازی این سیستم به اجزای تشکیل دهنده یخچال اضافه شده است. اساس کار یخچال در فضای داخلی، ایجاد جریانهای همرفتی است؛ برای همین اواپراتور که وظیفه سردسازی را به عهده دارد در بالاترین نقطه فضا قرار میگیرد.
هوا در بالای یخچال سرد است اما به علت سنگین بودن به کف یخچال میآید و هوای کف یخچال که گرمتر است بالا رفته و پس از قرار گرفتن در مجاورت اواپراتور سرد شده و این چرخه دائم در حال انجام است. اما در یخچال های بزرگ این فرآیند میتواند کند یا حتی مختل شده و به مواد غذایی و پایداری دمای یخچال آسیب وارد شود برای همین از سیستم گردش هوا در بین اجزای تشکیل دهنده یخچال استفاده خواهد شد. در سادهترین مدل آن، یک فن با دمیدن هوای سرد از بالای یخچال به جریان همرفت کمک خواهد کرد. در بعضی یخچال ها بسته به بزرگی و انتخاب طراح گاهاً تعداد این فنها تا دو یا سه عدد افزایش پیدا میکند.
8- سلامت هوای درون یخچال
هوای درون یخچال به علت چرخش مداوم و حرکت از میان مواد غذایی مختلف ممکن است سلامت خود را از دست بدهد. حتماً تا بحال پیش آمده که در یخچال های قدیمی با بوی نامطبوع یا حتی مزه گرفتن مواد غذایی از سایر مواد غذایی مجاور رنج برده باشید. علت این امر آلوده شدن هوای چرخشی یخچال به باکتریها یا سطح همان مواد غذایی و جابجایی آنها از طریق جریان همرفت درون یخچال است اما برای این مشکل راهحلهای خاصی وجود دارد.
در یخچال های امروزی هوا نهتنها توسط فن به گردش در میآید، بلکه به صورت مداوم از میان کانال خاصی که به وسیله فیلترهای مختلف کنترل میشود، عبور داده میشود. فیلتر از اجزای تشکیل دهنده یخچال به صورت مصرفی است و باید مداوم تعویض شود. هوا با عبور از میان فیلترها، دوباره سلامت خود را بدست آورده و دیگر عامل بوی نامطبوعی در فضای داخلی نخواهد شد. جدا از رفع بو، این فیلترها با گرفتن باکتریها عمر مواد غذایی درون یخچال را بشدت افزایش خواهند داد. در مدلهای مختلف، فیلتر هوای یخچال منحصر بفرد بوده و تعداد متفاوتی دارد که بسته به نظر تولیدکننده باید در فواصل زمانی مختلفی تعویض شوند.
گردش هوا درون یک یخچال بسیار کلیدی است
9- بدنه و عایقبندی
در یخچال مثل هر سیستم سردساز دیگری، یکی از نکات کلیدی طراحی بدنه و جنس حائلهای اطراف است. بدنه با طراحی مناسب از تبادل دمایی فضای داخلی و خارجی یخچال جلوگیری خواهد کرد. از طرفی هم موجب قرارگیری اجزای تشکیل دهنده یخچال به شکل مناسبی در کنار یکدیگر خواهد شد. همچنین با عایق بودن از اتلاف انرژی، کاهش راندمان یخچال و همچنین بروز معضلی بهنام برفک جلوگیری خواهد کرد. برفک اکثراً ناشی از ورود هوای مرطوب به یخچال است؛ از طریق باز و بسته کردن متوالی و زیاد در یخچال یا عدم عایقکاری مناسب.
حتماً در بین اجزای تشکیل دهنده یخچال به واشر و نوارهای لاستیکی که دور تا دور در یخچال را میپوشاند بیش از سایرین دقت کردهاید. این نوارها به علاوهی داشتن آهنربا جهت بسته نگه داشتن درب یخچال ، وظیفه دارند تا از ورود هوای بیرون به یخچال از طریق در هنگام بسته بودن، هر چند جزئی جلوگیری کنند. جدا از در، عایقبندی در طراحی سایر منافذ اجزای تشکیل دهنده یخچال ، برای راندمان بالا و اجتناب از معضلی به نام برفک کلیدی است. آموزش تعمیر یخچال
در بعضی دیگر از منافذ یخچال که برای عبور مدارهای الکتریکی یا لولههای جانبی مورد استفاده قرار میگیرند، از موم برای عایق کردن سوراخها استفاده میشود تا کمترین میزان هوا به درون یخچال وارد شود.
عایق بندی ابتدا و انتهای کندانسور بسیار مهم است
معضلی به نام برفک آموزش تعمیر یخچال
آیا برفک ضرر خاصی دارد؟ باعث آسیب به اجزای تشکیل دهنده یخچال میشود؟ باید در ابتدا پرسید که برفک چیست؟ برفک حاصل چگالش هوای در مجاورت اواپراتور هاست. چنانچه غذایی داغ با بخار یا هوایی مرطوب به درون یخچال وارد شود، رطوبت موجود به برفک تبدیل خواهد شد.
باید دقت داشت که هوا همواره مقداری رطوبت دارد و ورود هر نوع هوایی به درون یخچال عامل برفک خواهد شد. برفک با تشکیل شدن روی دیواره یخچال ، و بخصوص بدنه فلزی اواپراتور ، تبادل گرمایی را بشدت کاهش میدهد.
بهنحوی که حداقل حرارت محیط به لولههای اواپراتور منتقل میشود. مجموعه اجزای تشکیل دهنده یخچال برای جبران این مشکل مجبورند تا مدت زمان بیشتری کار کنند و این یعنی مصرف بیرویه انرژی. به علاوه گاهاً حتی با افزایش مدت زمان کار کمپرسور این نقص همچنان جبران نخواهد شد و دمای یخچال به حد مدنظر نرسیده و مواد غذایی درون یخچال و اجزای تشکیل دهنده یخچال آسیب میبینند. آموزش تعمیر یخچال
در یخچال های امروز که اکثراً تحت عنوان بدون برفک یا همان، No Frost در بازار عرضه میشوند، از سیستم و نحوه عملکرد جالبی برای حل مشکل برفک استفاده میشود. اجزای تشکیل دهنده یخچال بدون برفک تفاوت جزئی با مدل معمولی دارند. استفاده از عبارت No Frost یا همان بدون برفک در عنوان تجاری آنها به این معنی نیست که درون این وسایل اصلاً برفکی تشکیل نمیشود.
بلکه در این وسایل برفک ایجاد شده با برنامه زمانبندی دقیقی در فواصل زمانی مختلف آب میشود. اما نحوه انجام این کار چگونه است؟ شاید بهنظرتان وجود گرمکن(هیتر) در فضای داخلی یک یخچال عجیب باشد اما اساس کار وسایل بدون برفک همین است. آموزش تعمیر یخچال
در این یخچال ها یک هیتر ضعیف، نه قوی با حجم گرمای بالا، در پوسته داخلی بدنه یخچال و در مجاورت لولههای مسئول سردسازی نصب شده است. در مواقع آب کردن برفک، یخچال فریزر به صورت اتوماتیک به صورت مقطعی فرایند سردسازی را متوقف کرده و در مدت زمان بسیار کوتاهی، بدون آسیب زدن به مواد غذایی، برفکهای ایجاد شده را آب میکند. گون یخچال با فاصله زمانی نزدیک و با تعدد این کار را انجام میدهد برفک قدرتمند و زیادی تشکیل نمیشود و راحت آب میشود.
ممکن است برایتان این سوال ایجاد شود که آب حاصل چه میشود؟ در اکثر مدلها آب حاصل از برفک از طریق کانالهای به بدنه بیرونی برای کاهش دمای اجزای تشکیل دهنده یخچال مثل کمپرسور منتقل شده و به علت داغ بودن این اجزا، تبخیر میشود. بخار آب حاصل به صورت جزئی در محیط بیرون پخش خواهد شد.
تعمیر برفکها از معضلات جدی در استفاده از یخچال در آموزش تعمیر یخچال
آبسردکن یکی دیگر از اجزای تشکیل دهنده یخچال است. نحوه عملکرد این وسیله به دو صورت است و به مدل استفاده یخچال فریزر از آب بستگی دارد. در بعضی از مدلها یخچال، به ورودی آب در بین اجزای تشکیل دهنده یخچال نیاز است؛ یعنی یک شیر آب کوچک به وسیله شلنگی نازک به پشت یخچال متصل خواهد شد.
در این یخچال ها آب از طریق یخچال به آبسردکن منتقل خواهد. اما در بعضی دیگر که امروزه فراگیرتر هستند شما مجبورید تا بصورت دورهای منبع آبسردکن یخچال را پر کنید. در بخش آبسردکن وظیفه خارج کردن آب به عهده نیروی جاذبه خواهد بود و شیر آبسردکن با قرار گرفتن در پایینتر از منبع، آب به سادگی پس از فشار دادن شیر تخلیه میشود.
در مدل اول نیز آب با استفاده از همان فشار آب ورودی از طریق شیر آبسردکن تخلیه خواهد شد. باید اضافه کرد که در یخچال هایی با ورودی آب مستقیم قابلیت دیگری که وجود دارد، یخساز اتوماتیک است. در این بخش یک شیر که به وسیله شناور از میزان آب ورودی مطلع میشود، آب مورد نیاز برای ایجاد قالب یخ را وارد خواهد کرد. در اکثر مدلها مدار اواپراتور بخش مجزایی به این ناحیه اختصاص داده و یخساز با سرعت بیشتری قالب یخ را ایجاد میکند. قالبهای یخ در یخدان یخچال جمع شده و آماده مصرف میشوند.
از آپشنهای جدید داشتن آبسردکن برای یخچال است
منظور از خالی شدن گاز یخچال چیست؟ آموزش تعمیر یخچال
حتماً بهکرات با این عبارت از سوی تعمیرکاران یخچال روبرو شدهاید. گاز یخچال چیست؟ گاز یخچال در واقع همان ماده مبرد یخچال است که برای انتقال حرارت بین اجزای تشکیل دهنده یخچال از آن استفاده میشود. مشکلات حاد یا حتی جزئی در چرخه ترمودینامیکی یخچال ، مثل نشت از لولههای رابط باعث تخلیه ماده مبرد خواهد شد. چون مبرد تحت فشار درون لولهها در حال گسترش است، اکثراً به شکل گاز تخلیه شده و در هوا پخش میشود. معمولاً گازی که از آن به عنوان ماده مبرد در یخچال استفاده میشود، فریون نام دارد. این گاز سمی نیست و در صورت نشت از لولههای یخچال هیچ خطری ندارد.
گاز یخچال در کپسولهایی با کیفیت متفاوت قابل تهیه هستند