آموزش سیم پیچی
آموزش کاملا عملی توسط اساتید برتر کشور
کارگاه مجهز به تجهیزات پیشرفته
پشتیبانی نامحدود پس از اتمام دوره
صدور گواهینامه قابل ترجمه و بین المللی
سرفصل های دوره سیم پیچی موتورهای تکفاز و سه فاز و موتور کولر
- 1-آموزش مباحث اولیه پایه برق
- 2-آموزش و تعریف مغناطیس و اصول کار کردن آن
- 3-معرفی انواع موتورهای الکتریکی از نظر ساختمان، کارکرد و سنکرون و آسنکرون
- 4-آموزش وبررسی نحوه کارکرد و گردش موتورهای الکتریکی
- 5-بررسی اجزای الکتریکی و مکانیکی موتورها
- 6-آموزش انواع سیم بندی متحدالمرکز وحلزونی
- 7-آموزش پلاک خوانی موتورها
- 8-آموزش عملی سیم پیچی موتورهای تکفاز و سه فاز
- 9-آموزش مباحث برای سیم پیچی و فرمول های لازم
- 10-آموزش سیم پیچی موتور کولر
- 11-آموزش محاسبه و طراحی قطر سیم پیچ ها
- 12-آموزش محاسبه و طراحی تعداد دور سیم پیچ ها
- 13-آموزش و رعایت اصول عایق کاری زیر و رو
- 14-آموزش کلاف گیری با بوبین پیچ
- 15-آموزش کار با میکرومتر وکولیس
- 16-آموزش نحوه جا زدن کلاف داخل شیار استاتور
- 17-آموزش نحوه سر بندی موتورهای سه فاز
- 18-آموزش سیم پیچی پمپ آب
- 19-آموزش نحوه قرارگیری سرسیم ها در تخته کلمپ
- 20-آموزش و بازبینی موتورهای سوخته (مهندسی معکوس)
- 21-معرفی انواع موتورهای تک فاز و سه فاز
- 22-آموزش موتورهای تک فاز استارت موقت و استارت دائم
- 23-آموزش کاملا عملی الکتروموتورها
- 24-آموزش صفر تا صد نحوه سیم پیچی و سربندی ها
سرفصل های دوره سیم پیچی آرمیچر و بالشتک
- 1 - آموزش مباحث اولیه پایه برق
- 2 - آموزش و تعریف مغناطیس و اصول کار کردن آن
- 3 - معرفی انواع موتورهای الکتریکی از نظر ساختمان
- 4 - آموزش وبررسی نحوه کارکرد و گردش موتورهای الکتریکی
- 5 - بررسی اجزای الکتریکی و مکانیکی موتورها
- 6 - آموزش انواع سیم بندی آرمیچرها
- 7 - آموزش پلاک خوانی موتورها
- 8 - آموزش سیم پیچی موتور جاروبرقی
- 9 - آموزش بازپیچی آرمیچر و بالشتک ها
- 10 - ترسیم دیاگرام گسترده برای موتورهای یونیورسال
- 11 - آموزش نحوه تعویض زغال ها و تنظیم آن
- 12 - آموزش نحوه عیب یابی در موتورهای یونیورسال
- 13 - آموزش و رعایت اصول عایق کاری زیر و رو
- 14 - آموزش کلاف گیری و نحوه سیم بندی
- 15 - آموزش کار با میکرومتر وکولیس
- 16 – مقدمه ای بر موتورهای دو سرعته دالاندر
- 17 – نحوه سیم بندی موتورهای دالاندر
- 18 – آموزش سر بندی موتورهای دالاندر
- 19 – راه اندازی انواع موتورهای سه فاز و موتورهای دالاندر
- 20 – آموزش عملی سیم پیچی آرمیچر و بالشتک
- 21 – اموزش سیم پیچی بالابر شیشه خودرو
- 22 - آموزش عایق کاری
- 23 – آموزش سیم پیچی موتور ماشین لباسشویی
- 24 – اصول سیم پیچی و جازدن سیم پیچ ها
- 25 –آموزش صفر تا صد آرمیچر و بالشتک ها
- 26 – آموزش عایق کاری و اتصالات و سربندی و بستن کابل
نظرات کارآموزان
راه های ثبت نام در مجتمع فنی سازان
روش اول: واریز مبلغ 200,000 تومان به شماره کارت بانک پاسارگاد: 4223 - 7402 - 2910 - 5022 بنام آقای داود کامرانی مقصود و فرستادن تصویر رسید واریزی به شماره واتساپ 09359293340
روش دوم: ارسال درخواست مشاوره از طریق فرم ثبت نام
روش سوم: تماس از طریق تلفن ، واتساپ و یا مراجعه حضوری به محل آموزشگاه
ویدئوهای کلاس آموزش سیم پیچی آموزشگاه فنی سازان
سوالات متداول کارآموزان
آیا مدرک پایان دوره معتبر است؟
بله ، بعد از پایان دوره مدرک معتبر و بین المللی از سازمان فنی و حرفه ای صادر خواهد شد.
مدت دوره چند ساعت می باشد؟
مدت دوره 30 ساعت است.
کلاسها در چه روزهایی برگزار می.شوند؟
کلاس ها هم طی هفته و هم آخر هفته برگزار می شوند.
آیا خوابگاه تدارک دیده اید برای افرادی که از شهرستان شرکت می کنند؟
بله،خوابگاه هم تدارک دیده شده است.
آموزش سیم پیچی
آموزش سیم پیچی موتورهای الکتریکی شامل دو المان تک فاز و سه فاز می باشد که در هر کدام موتورهای متفاوتی نیز مورد بررسی و کار قرار می گیرد مانند موتورهای سنکرون و آسنکرون و انواع موتورهای صنعتی دیگر . لذا از این رو مجتمع آموزشی فنی سازان با استفاده از تجهیزات به روز و اساتید مجرب زمینه را فراهم ساخته تا کارآموزان با گذراندن دوره سیم پیچی از لحاظ تئوری و عملی در بازار کارآمد باشند.
افرادی که علاقمند هستند در دوره آموزش سیم پیچی شرکت کنند، می توانند در این صفحه سرفصل هایی که در این دوره آموزشی تدریس می شود را مطالعه کنند و با کسب اطلاعات کامل اقدام به ثبت نام در این دوره نمایند. فنی سازان سعی دارد، دوره آموزش سیم پیچی را به صورت کامل و بی نقص برگزار کند تا کار آموز بدون هیچ مشکلی بتواند در بازار کار، با مجوز رسمی فعالیت نماید.
معرفی شغل سیم پیچی الکتروموتور و آرمیچر آموزش سیم پیچی
عمده لوازم الکترونیکی مانند یخچال، ماشین لباسشویی، جاروبرقی و … دارای موتور الکتریکی می باشند. به علاوه در صنعت نیز ماشین آلات و دستگاه های مختلف همگی دارای موتور می باشند. موتور دستگاه مانند قلب دستگاه عمل می کند و با انجام کار، نیروی الکتریکی دستگاه را تامین می کند. یک متخصص سیم پیچی باید قادر باشد انواع موتورهای الکتریکی را سیم پیچی کند.
برای تعمیر موتورهای الکتریکی باید روی بحث سیم پیچی انواع موتورها مسلط باشید. برای سیم پیچی موتورهای الکتریکی کمی به محاسبات نیاز دارید تا قطر و جنس سیم و همینطور عایق آن را تعیین کنید. البته این محاسبات ساده هستند و با آموزش های اصولی به راحتی از پس آن بر خواهید آمد. شغل سیم پیچی یک شغل کاملا تخصصی می باشد و نیاز به این دارد که مهارت ها و اطلاعات خود را همیشه بروز نگه دارید.
با شرکت در دوره آموزش سیم پیچی الکتروموتورها و آرمیچر در آموزشگاه فنی سازان صفر تا صد سیم پیچی الکتروموتورها را آموزش می بینید و برای بازار کار آماده می شوید.
بازار کار شغل سیم پیچی الکتروموتور آموزش سیم پیچی
با توجه به گستردگی استفاده از این موتورهای الکتریکی، بازار کار تعمیرات این موتورها نیز تقاضای قابل قبولی دارد. موتورهای الکتریکی همگی دارای سیم پیچی می باشند. مهمترین دلیل سوختن یا نیم سوز شدن موتورهای الکتریکی، بروز مشکل برای سیم پیچی این موتورها می باشد. برای افرادی که در دوره آموزش سیم پیچی شرکت می کنند و روی سیم پیچی انواع موتورهای الکتریکی مسلط هستند، سفارشات و درخواست های زیادی وجود خواهد داشت و در مجموع بازار کار این رشته وضعیت مناسبی دارد.
سرمایه لازم برای ورود به بازار کار سیم پیچی الکتروموتور
برای ورود به بازار کار سیم پیچی الکتروموتورها باید ابتدا آموزش ببینیم. برای آموزش حرفه ای و ویژه بازار کار باید هزینه کنید. البته این هزینه چشمگیر نیست و در مقابل مهارت هایی که بدست می آورید و فرصت های شغلی که در پیش روی شما قرار می گیرد ناچیز است. توصیه ما به شما این است که برای آموزش و بروز کردن دانش و مهارت خود حتما هزینه کنید. هر مقدار پولی که هزینه آموزش کنید تبدیل به تخصص شده و چندین برابر آن به شما بر می گردد. در مرحله بعدی باید برای تهیه ابزار و تجهیزات کار خود اقدام کنیم. باید سعی کنیم این ابزار را از بهترین کیفیت ممکن انتخاب کنید زیرا قصد داریم همیشه با آنها کار کنید.
چگونه وارد بازار کار شغل سیم پیچی الکتروموتورها شویم؟
ورود به بازار کار به دو روش امکان پذیر است. روش اول که یک روش سنتی است این است که در ابتدای کار به عنوان یک کمک دست، کنار یک فرد متخصص شروع به کار کنید. این روش به شما کمک می کند به تدریج و به صورت قطره چکانی مهارت ها را فرا بگیرید و خود یک تعمیرکار متخصص شوید. این پروسه شاید حتی دو یا سه سال نیز به طول بیانجامد.
روش دوم که باعث می شود شما سریعتر به درآمد برسید و در مدت کوتاهی به یک متخصص تبدیل شوید این است که در ابتدای کار از آموزش شروع کنید. اگر در دوره آموزش سیم پیچی الکتروموتور در آموزشگاه فنی سازان شرکت کنید به راحتی قادر خواهید بود مهارت هایی که قرار است در چند سال فرا بگیرید را در یک دوره کوتاه مدت و فشرده فرا گرفته و مهارت ها را تمرین کنید تا روی کار مسلط شوید. در این شرایط می توانید به صورت مستقل وارد بازار کار شوید و یا در در یک شرکت استخدام شده و یا سفارشات خصوصی دریافت کنید و ضمن کسب تجربه در حین کار، خیلی زود به درآمدهای بالا برسید.
مهاجرت با مدرک فنی حرفه ای سیم پییچی الکتروموتورها
برخی از افراد به این جهت برای شرکت در دوره آموزشی و دریافت مدرک فنی حرفه ای اقدام می کنند که قصد دارند با استفاده از این مدرک ویزای کاری گرفته و مهاجرت کنند. کشورهای توسعه یافته در سال های اخیر به دلیل کمبود نیروی کار به سمت جذب و استخدام نیروهای کشورهای دیگر از جمله کشورهای در حال توسعه مانند ایران، پاکستان و هند حرکت کرده اند. شرایط مهاجرت برای این افراد کاملا مهیا است زیرا به تخصص آنها در کشورهایی مانند کانادا، آمریکا، استرالیا و کشورهای اروپایی نیاز است.
نحوه دریافت مدرک قابل ترجمه و بین المللی به این شکل است که باید ابتدا در دوره آموزش سیم پیچی الکتروموتور و آرمیچر در آموزشگاه فنی سازان شرکت کنید تا مهارت ها و دانش لازم را آموزش ببینید. سپس اگر استاد دوره یادگیری مهارت ها را با کیفیت بالا توسط شما تایید کند از جانب آموزشگاه به سازمان فنی حرفه ای معرفی می شوید تا در آزمون متمرکز این سازمان شرکت کنید. با قبولی در این آزمون می توانید مدرک بین المللی و قابل ترجمه از سازمان فنی حرفه ای کل کشور دریافت کنید.
چرا باید در دوره آموزش سیم پیچی الکتروموتور و آرمیچر آموزشگاه فنی سازان شرکت کنم؟
آموزشگاه فنی سازان یکی از آموزشگاه های فنی حرفه ای معتبر در کشور است که دوره آموزش سیم پیچی الکتروموتور و آرمیچر را برگزار می کند. در این دوره تمام مهارت ها به شکل عملی و اصولی به کارآموزان آموزش داده می شود بطوریکه بعد از دوره کارآموزان قادر خواهند بود انواع مشکلات رایج موتورهای الکتریکی را عیب یابی و سیم پیچی را به شکل صحیح انجام دهند. سرفصل های این دوره کاملا مطابق با نیازهای بازار کار می باشد و اساتید دوره کاملا روی نحوه یادگیری مهارت ها نظارت دارند.
درآمد شغل سیم پیچی الکتروموتور آموزش سیم پیچی
درآمد یک شغل به عوامل مختلفی بستگی دارد. برخی از این عوامل محیطی و مربوط به بازار کار هستند و برخی دیگر شخصی و مربوط به توانایی ها و تلاش فردی است. از عوامل محیطی در افزایش درآمد می توان به شرایط بازار کار و همینطور دستمزدهای عرف در این بازار اشاره کرد. همینطور از جمله عوامل فردی می توان به میزان تجربه کاری، تنوع در ارائه خدمات، مشتری مداری، بروز بودن دانش و مهارت ها، ساعات کاری و تلاش فردی و … اشاره کرد.
خیلی از این موارد با شرکت در دوره آموزش سیم پیچی الکتروموتورها در آموزشگاه فنی سازان محقق می شود. اگر شرایط بازار کار مناسب باشد و فرد نیز تلاش لازم را در افزایش میزان درآمد خود داشته باشد می تواند به شرایط مناسب درآمدی نزدیک شود. درآمد افرادی که در بازار کار سیم پیچی الکتروموتورها و آرمیچر فعالیت دارند درآمد مناسب و رضایت بخشی است.
آشنایی با نحوه و آموزش سیم پیچی موتورهای تک فاز و سه فاز
آموزش سیم پیچی موتورهای تک فاز و سه فاز از جمله مباحث بسیار شیرین و جذاب در رشته مهندسی برق و حوزه ی ماشین های الکتریکی می باشد که نیاز به قدرت تجسم فضایی، ظرافت و دقت فراوانی دارد ،شاید این مباحث درابتدا کمی دشوار و پیچیده به نظر آید اما در نهایت پس از یادگیری و کسب تجربه های بیشتر، جذابیت این مقوله به وضوح نمایان می گردد،ضمنا توصیه میکنیم پس از فراگیری و مطالعه مطالب مربوط به بخش تئوری آموزش سیم پیچی موتورهای تک فاز و سه فاز، به منظور تثبیت آموخته های خود حتما دوره های عملی را نیز بگذرانید.
موتورهای سه فاز بخش عظیمی از انرژی مکانیکی کارخانه ها و کارگاههای تولیدی را فراهم میکنند.
آشنایی با نحوه سیم پیچی موتورهای تک فاز و سه فاز
مقوله آموزش سیم پیچی موتور های سه فاز بیشتر در مراکز صنعتی مورد اهمیت قرار میگیرد و عموما کمتر پیش می آید که در چنین مراکزی از موتورهای تک فاز استفاده شود. با اینکه موتورهای تک فاز دارای مزایای فراوانی از قبیل ارزان بودن، نداشتن تجهیزات اضافی جهت راه اندازی، تولید توان بیشتر در حجم های یکسان، و همچنین قابلیت کنترل، تعمیر و نگهداری هستند، اما به منظور استفاده در مراکز بزرگ صنعتی چندان مناسب نیستند. به دلیل عدم دسترسی به برق سه فاز در اماکن مسکونی به ناچار از موتورهای تک فاز استفاده می شود. دراین محتوای آموزشی قصد داریم تا اصول و قواعد مربوط به آموزش سیم پیچی موتورهای تک فاز و موتورهای سه فاز را معرفی و تشریح نماییم.
بهتر است در آغاز به منظور بررسی سیم پیچی موتورهای تک فاز و سه فاز، تعاريف و محاسبات اوليه را به اختصار بیان کنیم.
الف) تعداد شیار(z): تعدا شیارهای داخل پوسته موتور که قابل شمارش می باشند.
ب) تعداد فازها (m): تعداد فازهای شبکه برقی که به موتور اتصال داده میشود و عمدتا برای آموزش سیم پیچی موتورهای تک فاز m=1 و برای موتورهای سه فاز m=3است.
پ) تعداد قطب های موتورها (p): اصولا تعداد قطب ها جهت سیم پیچی موتورهای تک فاز و سه فاز از پیش تعین شده می باشد. اما چنانچه مشخص نباشد میتوان از روی سرعت روتور که بر روی پلاک حك شده است تعداد قطب ها را تعيين كرد. همواره از روی مقدار سرعت روتور كه کمتر از سرعت سنکرون است تعداد قطب لازم برای آموزش سیم پیچی موتورهای تک فاز و سه فاز قابل حصول است.
ت) گام قطبی(y): تعداد شیارهایی از سطح استاتور که توسط یک قطب پوشانده میشود را گام قطبی می نامند و برای آموزش سیم پیچی موتورهای سه فاز و تک فاز از رابطه زير قابل محاسبه است.
و چندین تعریف دیگر که بهتر است از منابع و مراجع کامل موتورهای سه فاز و تکفاز مطالعه گردند.
دقت داشته باشید که موتورهای سه فاز در قالب یکی از دو نوع گام کامل و یا گام کسری سیم پیچی می شوند که در اینجا به تفکیک هر یک را مورد بررسی قرار می دهیم.
آموزش سیم پیچی گام کامل
چنانچه در سیم پیچی ابتدا و انتهای یک کلاف، اختلاف فاز 180درجه الکتریکی رعایت گردد و نیروی محرکه القایی بازوهای رفت و برگشت کلاف ها جمع جبری شوند سیم بندی را گام کامل می گویند. در این سیم بندی تعداد شیارهای موجود بین رفت و برگشت هر کلاف y شیار خواهد بود.
در این آموزش سیم پیچی گام سیم پیچی با گام قطبی برابر است و از رابطه زیر قابل محاسبه می باشد.
آموزش سیم پیچی گام کسری آموزش سیم پیچی
اگر در آموزش سیم پیچی ابتدا و انتهای یک کلاف، اختلاف فازی کمتر از180 درجه الکتریکی وجود داشته باشد سیم بندی با گام کسری عنوان ميشود. درگام کسری نیروی محرکه های الکتریکی بازوهای کلاف ها جمع برداری میشوند. چون جمع برداری از جمع جبری کمتر است، لذا نیروی محرکه موتور در سیم بندی گام کسری کاهش می یابد و توان موتور کاهش می یابد.به همین دلیل برای جبران کاهش نیروی محرکه، تعداد دور کلاف های موتور را به تناسب کوتاهی گام تقویت می کنند. در این سیم پیچی گام سیم پیچی از رابطه زیر محاسبه می شود.
آموزش سیم پیچی موتورهای تکفاز طرح دو فاز
سیم پیچی موتورهای تک فاز با راه انداز دائمی که به شکل طرح دو فاز، نیز اجرا می گردد. در اين روش نصف شیارها را سیم پیچ اصلی و نصف دیگر را، سیم پیچ راه انداز یا سیم پیچ کمکی اشغال می کند. سیم پیچ کمکی یا سیم پیچ استارت با سیم پیچ اصلی، اختلاف فازی برابر با 90 درجه الکتریکی دارد. آموزش سیم پیچی موتورهای تک فاز نیز همانند موتورهای سه فاز، در سه مرحله طراحی و اجرامی گردد. انجام محاسبات مربوط به آموزش سیم پیچی موتورهای تک فاز، تشکیل جدول ، رسم دیاگرام و سربندی. شایان ذکر است که آموزش سیم پیچی موتورهای تک فاز طرح دوفاز را به دو صورت گام کامل و گام کسری، اجرا می کنند که در این محتوای آموزشی به هر دو مورد اشاره شده است.
سیم پیچی موتورهای تک فاز با توان هایی کمتر از یک اسب بخار، عمدتا با راه انداز لحظه ای طراحی می گردند. اتصال سیم پیچی راه انداز در این موتورها، پس از رسیدن سرعت گردش موتور به 75 % مقدار نامی، توسط رله های مغناطیسی یا کلید های گریز از مرکز از منبع تغذیه قطع شده و با سیم پیچی اصلی بار را به گردش درمی آورد.
چون سیم پیچ استارت، در سیم پیچی موتورهای تک فاز، نقش راه اندازی موتور را ایفا می کند، زمان اتصال آن به شبکه برق، بسیار کوتاه است. از سوی دیگر هر چقدر که مقاومت اهمی سیم پیچ راه انداز در سیم پیچی موتورهای تک فاز خازن دار زیاد باشد، گشتاور راه اندازی نیز بیشتر خواهد بود. برای افزایش مقاومت سیم پیچ استارت، قطر سیم آن را کاهش می دهند. در عمل قطر سیم استارت در محدوده 40 الی 60 درصد قطر سیم پیچی اصلی انتخاب میشود.
در محاسبه تعداد دور سیم پیچ استارت ولتاژ را تقریبا 20% کمتر از ولتاژ سیم اصلی در نظر میگیرند. این عوامل سبب میشود که سیم پیچی استارت نسبت به سیم پیچ اصلی تا حدودی آسیب پذیرتر باشد. به همین دلیل سیم پیچی موتورهای تک فاز به صورت متحدالمرکز انجام می شود، سیم پیچی استارت بر روی سیم های اصلی در داخل شیارها قرار میگیرد تا در صورت آسیب دیدن سیم پیچ، بتوان سیم پیچ استارت را تعویض کرد.
کوتاه بودن زمان اتصال سیم پیچی استارت به منبع تغذیه باعث میشود که بیشتر شیارهای استاتور به سیم پیچ اصلی اختصاص داده شوند. به همین منظور دو سوم شیارهای استاتور را به سیم پیچ اصلی و یک سوم باقی را به سیم پیچ استارت اختصاص می دهند، تا در زمان کار از قسمت اعظم هسته در تولید توان بهره برداری شود.
در سیم پیچی موتورهای های تک فاز با استارت موقت، به منظور ایجاد گشتاور قوی و برقراری حوزه دوار، اختلاف فاز الکتریکی سیم پیچی اصلی و استارت را، از لحاظ موقعیت مکانی، 90 درجه الکتریکی درنظر میگیرند. در عمل برای تأمین اختلاف فاز مناسب بین سیم پیچی های اصلی و استارت روش های متعددی وجود دارد.
آموزش موتور القایی تکفاز با خازن راه انداز دائم کار
خازن ها در انواع مختلفی از جمله دینامیکی و الکترولیتی وجود دارند که در راه اندازی موتورهای تک فاز نیز به کار گرفته میشوند. خازن های الکترولیتی، بیشتر برای راه اندازهای لحظه ای، مناسب می باشند.
این خازن ها با ظرفیت هایی تا 200 میکروفاراد، مورد استفاده قرار میگیرند.در برخی از روش های آموزش سیم پیچی موتورهای تک فاز برای ایجاد اختلاف فاز بیشتر بین ولتاژ و جریان سیم پیچی های اصلی و کمکی از خازن در مسیر سیم پیچی کمکی به شکل سری بهره می گیرند که در ادامه برخی از معروف ترین مدل های استفاده از این روش را به اختصار معرفی می کنیم.
الف)در آموزش سیم پیچی موتور های تک فاز با راه اندازی دائم، از خازن های دینامیکی که به خازن های خشک نیز معروف هستند، استفاده میشود. ظرفیت این خازن ها، حدودا یک سوم خازن های الکترولیتی است.
ب) عمدتا در آموزش سیم پیچی انواع موتورهای تک فاز با خازن راه انداز، از خازن های الکترولیتی استفاده میشود که اغلب دارای ظرفیت زیادی می باشند تا در شروع راه اندازی، خازن راه انداز اختلاف فاز لازم را برای گردش موتور ایجاد کند.
پ) در آموزش سیم پیچی موتور های تک فاز با خازن راه انداز و دائم که به موتورهای دو خازنی معروف هستند، از هر دو نوع خازن خشک و الکترولیتی استفاده می شود. خازن الکترولیتی پس از راه اندازی، توسط کلید گریز از مرکز از مدار الکتریکی، خارج میشود و خازن دائم (دینامیکی) تا زمانی که موتور تک فاز در حال کار باشد در مدار باقی خواهد ماند.
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم دو سوم از شیارهای استاتور به سیم پیچی اصلی و یک سوم باقی مانده به سیم پیچی استارت اختصاص داده می شوند. پس از راه اندازی، سیم پیچی کمکی در شرایط سیم پیچ استارت در داخل شیارها، بدون آنکه خاصیتی داشته باشد، غیر فعال باقی می ماند. بنابراین یک سوم از قدرت استاتور بدون استفاده خواهد ماند. این خاصیت به نوبه خود، بازده موتورهای تک فاز را به نسبت زیادی کاهش می دهد.
سیم پیچی موتورهای تک فاز با سیم پیچ کمکی دائم درمدار یک طبقه گام کسری آموزش سیم پیچی
توزیع سیم پیچی در سطح استاتور، به هنگام سیم پیچی انواع موتورهای تک فاز با طرح دوفاز، همچون موتورهای سه فاز، به صورت گام کسری یا کوتاه شده انجام می گیرد. در موقعیت هایی که q فرد یا زوج باشد، مطابق با دستورالعمل های آموزش سیم پیچی موتورهای سه فاز، سیم بندی اجرا ميگردد.
با این تفاوت که در اجرای سیم پیچی موتور های تک فاز طرح دو فاز، دو ستون مجزا برای دو فاز ترسيم ميشود. اختلاف فازی برابر 90 درجه الکتریکی در بین فازهای آموزش سیم پیچی موتورهای تک فاز ایجاد می شود.
آموزش سیم پیچی سربندی موتورهای سه فاز
در این بخش از مقاله می خواهیم با مفهوم آموزش سربندی در اتصال سيم پيچ هاى موتورهای سه فاز آشنا شویم. به هنگام سربندی سرسيم ها از داخل پوسته به يک محفظه يا ترمينال موتور هدايت می شوند که تخته کلم نامیده می شود. رایج ترین اتصالات سربندی عبارتند از:
الف) اتصال ستاره آموزش سیم پیچی
هرگاه به ابتداى سيم پيچ هاى (سرکلاف هاى U1 و V1 وw1 ) موتور سه فاز به ترتيب به شبکه سه فاز L1,L2,L3 را وصل کرده و انتهاى سيم پيچ ها ( ته کلاف هاU2 و V2 وw2 ) را به يکديگر وصل کنيم اين اتصال را ستاره می گويند. شکل هاى زیر نحوه ى اتصال ستاره را به صورت مدارى و روى تخته کلم موتور نشان مى دهند. گفتنى است به جهت خلاصه نويسى، براى بيان حالت ستاره در متون فنی از علامت Y استفاده مى شود.
شکل مداری اتصال ستاره
ب) اتصال مثلث آموزش سیم پیچی
هرگاه انتهاى کلاف اول (U2 ) به ابتداى کلاف دوم ( V1 ) و انتهاى کلاف دوم ( V2 ) به ابتداى کلاف سوم ( W1 ) و به همين ترتيب انتهاى کلاف سوم ( W2 ) به ابتداى کلاف اول (U1 ) وصل شود، به اين اتصال، اتصال مثلث می گويند.
سربندی اتصالات به شکل مثلثی
انواع سیم های به کاربرده شده در آموزش سیم پیچی و آرمیچر
اگر بخواهیم در رابطه با انواع سیم های به کار برده شده در آموزش سیم پیچی سخن بگوییم، در ابتدا بهتر است بدانید که جنس سیم های به کار رفته در آموزش سیم پیچی موتورهای تک فاز و سه فاز، عمدتا آلومینیومی یا مسی میباشد این سیم پیچی ها عمدتا به دو صورت، نواری یا طبقه طبقه که به نوع دیسکی نیز معروف است، مورد استفاده قرار می گیرند.
البته دقت داشته باشید که سطح مقطع این سیم ها بسته به توان موتور و نوع کاربرد آن می تواند متفاوت باشد، مثلا در موتورهایی با سیم پیچی های کوچک با قدرت های پایین تا متوسط از انواع سیم های گرد و کوچک استفاده میشود. این در حالی است که در موتورهایی با توان بالاتر و قدرت مند تر از شمش های مسی با سطح مقطع مربعی و یا نواری استفاده میشود. در آخر امیدواریم که با خواندن مطالب فوق اطلاعات دقیق تر و کامل تری در رابطه با موتورهای تک فاز و سه فاز و چگونگی سیم پیچی آن ها کسب کرده باشید و در هنگام خرید این موتورها دچار سردرگمی نشده و انتخاب درست و معقولی داشته باشید.
دوره های آموزشی در حال برگزاری در آموزشگاه فنی سازان :
ببخشید میخوام این دوره رو شرکت کنم ولی نگران بعد دوره هستم چون شاید تو کار مشتری یه تعمیر بیاره من نتونم انجام بدم. راه حل چیه؟
با سلام و احترام آموزشگاه فنی سازان برای اطمینان خاطر کارآموزان خود؛ اقدام به ارائه پشتیبانی نامحدود حتی پس از اتمام دوره کرده است و شما می توانید با خیال راحت بعد از دوره هم کار گرفته و با استاد مربوطه خودتان در ارتباط باشید.
سلام، من کارم جوریه که یه ساعت های خاصی وقتم خالیه که از قبل هم مشخص نیست. میخواستم ببینم با این شرایط می تونم تو کلاساتون شرکت کنم؟ ضمن اینکه مجبورم با ماشین بیام و نمیخوام تو طرح بیوفتم.
سلام دوست عزیز، اصلا نگران این مساله نباشین. شما می تونین ساعات کلاس خودتون رو به صورت کاملا منعطف و هماهنگ شده با زمان های خالی خودتون داشته باشین و هماهنگی ها از قبل کلاس با اساتید انجام خواهد شد. ضمن اینکه موسسه داخل طرح ترافیک نیست و میتونین تو هر زمانی با خیال راحت با ماشین رفت و آمد داشته باشین. نزدیک موسسه پارکینگ ماشین هم هست و میتونین اونجا ماشین رو پارک کنین و با خیال آسوده داخل کلاس شرکت کنین.
سلام من دیپلم فنی سیم پیچی دارم تئوری خیلی خوب بلدم ولی بلد نیستم سیم پیچی خودم ببندم گام بندیش رو نمیدونم چطوره گام بندی سیم پیچی رو آموزش میدین؟
سلام آیا دوره های فنی برای خانواده های تحت پوشش کمیته امداد ،کودکان کار ، نیازمندان در آموزشگاه فنی سازان رایگان است؟؟
سلام لطفا برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید .
بابت آموزش سیم پیچی ونصب وتعمیرات مزاحم شدم
با سلام و احترام به شما دوست عزیز ؛ می توانید از طریق شماره های زیر با همکاران ما تماس بگیرید تا راهنمایی تون کنیم
0941 021-6690
1389 021-6690
0459 021-6647
سلام ، من دوره آموزش سیم پیچی شما رو شرکت کردم تشکر میکنم ازتون خیلی راضی بودم همه چی اوکی بود.
من توی دوره آموزش سیم پیچی تون شرکت کردم خیلی راضیم، ممنون از دوره ی خوبی که برای ما کارآموزا قراردادین تا بتونیم بصورت عملی کار رو یادبگیریم .
دوره آموزش سیم پیچی تون فوق العاده بود با تشکر از اساتید فنی سازان .
سلام من تاحالا سیم کشی کار نکردم ولی فنی کار بودم کار عملی رو خوب و زود یاد میگیرم فقط تؤری مشکل دارم با خوندن نمیتونم یاد بگیرم میخوام کلاس هاتون شرکت کنم ولی دو دل هستم