پنکه ها یکی از انواع سیستم های سرمایشی هستند که با گذشت زمان درمیان سایر انواع سیستم های خنک کننده نقش کمرنگ تری به خود گرفته اند با این وجود هنوزهم نیاز به تعمیرات پنکه به خصوص در فصول گرم سال یک امر قابل توجه است چون استفاده از پنکه مزایای خاص خود را دارد.  اگرچه ممکن است در محیط های بسیار گرم دیگر استفاده از ابزار خنک کننده ای مثل پنکه پاسخگوی نیاز ما نباشد اما به دلیل وجود موارد مثبتی از جمله امکان جابجایی و حمل و نقل راحت و بدون دردسر، مصرف انرژی کمتر نسبت به سایر سیستم های خنک کننده و… نه تنها هنوز از چرخه زندگی حذف نشده‌ بلکه به خوبی توانسته جایگاه خود را حفظ کند. با این حال به هر دلیلی ممکن است پنکه ها دچار مشکلات و  خرابی شوند و این امر نباید موجب دورانداختن و از رده خارج شدن این دستگاه شود بلکه شما میتوانید با عیب یابی و تعمیر آن ها تا مدت طولانی از مزایای این دستگاه خنک کننده بهره مند شوید. که ما دراین مطلب از آموزشگاه فنی سازان به دلایل روشن نشدن پنکه اشاره خواهیم کرد با ما همراه باشید.

 

چه زمانی پنکه باید تعمیر شود؟ علت روشن نشدن پنکه

پنکه یکی از لوازم خانگی خنک کننده است که شامل انواع و مدل های مختلف با کاربری های متفاوت از جمله سقفی، رومیزی و ایستاده می شود.

این دستگاه نیز مثل هر وسیله برقی دیگری در طول استفاده و در دراز مدت به دلیل عدم نگهداری و استفاده صحیح و یا هر دلیل دیگری ممکن است خراب شود و آسیب ببیند در این صورت قطعا اولین اقدامی که شما انجام خواهید داد دور انداختن پنکه نیست بلکه راه درست و منطقی این است که با مراجعه به یک تعمیرگاه مناسب با انجام تعمیرات پنکه خود به طور مجدد از آن استفاده کنید و هزینه خرید پنکه جدید را به خود تحمیل نکنید.

پیشنهاد ویژه : آموزش نعمیرات لوازم خانگی به صورت کاملا تخصصی

تعمیرات پنکه

 

عیب یابی و تعمیر پنکه

اولین و مهمترین مرحله برای انجام تعمیر پنکه عیب یابی آن است که برای انجام این کار لازم است حتما از افراد متخصص و صاحب تجربه کمک بگیرید. قبل از هرگونه اقدامی مهم است که حتما پی ببرید مشکل پنکه دقیقا چیست و به چه علت ایجاد شده در این صورت به راحتی می توانید برای حل مشکل اقدام کنید.
به دلیل تنوع در مدل های مختلف پنکه موجود در بازار تفاوت هایی در نحوه تعمیرات پنکه های مختلف وجود دارد، به طور مثال تعمیر پنکه سقفی راه کارهای متفاوتی با تعمیر پنکه ایستاده یا رومیزی دارد.
اما به طور کلی یک سری مشکلات و ایرادات رایج وجود دارند که معمولا دلایل رایج مراجعه صاحبان این دستگاه خنک کننده به تعمیرکاران است. این ایرادات عبارتند از:

1- وجود مشکل در روشن شدن پنکه
2- مشاهده لرزش بیش از حد در پنکه در زمانی که دستگاه روشن است
3- کم بودن سرعت چرخش پنکه   
4- پرش ناگهانی فیوز در زمان روشن کردن پنکه

10 دلیل روشن نشدن پنکه   

یکی از متداول ترین و رایج ترین مشکلاتی که افراد به علت وجود آن به متخصصان تعمیرات پنکه مراجعه می کنند مشکل روشن نشدن و کار نکردن پنکه است.
عوامل مختلفی ممکن است موجب رخ دادن چنین مشکلی شود که برای این که بتوانید پنکه را تعمیر کنید لازم است حتما با این موارد آشنا شوید.

1- خراب شدن سیم رابط برقی

یکی از متداول ترین عللی که موجب ایجاد اخلال در روشن شدن این سیستم خنک کننده می شود خراب شدن سیم رابط برق پنکه است.
عوامل متعددی منجر به خراب شدن و از کار افتادن این سیم رابط می شوند به طور مثال در اثر جابجا کردن زیاد پنکه، کشیده شدن بیش از حد سیم در درازمدت، یا کشیده شدن اتفاقی و ناگهانی سیم پنکه ممکن است تمام یا قسمتی از این سیم قطع شود و در نتیجه در انتقال جریان برق به دستگاه خلل وارد شود.
البته درصورتی که علت خرابی پنکه این مورد باشد تعمیرکاران به راحتی می توانند به حل مشکل بپردازند و پنکه را تعمیر کنند.

 

2- خراب شدن دوشاخه پنکه  علت روشن نشدن پنکه

گاهی ممکن است در اثر ایجاد ضربه یا کشیدگی، دوشاخه پنکه یا اتصالات داخلی دوشاخه دچار آسیب و سوختگی شوند. اگر مشکل خرابی پنکه از دوشاخه باشد تعمیرکار پنکه می تواند با بازکردن و مشاهده درون آن به تعمیر آن بپردازد. اما گاهی ممکن میزان خرابی دوشاخه به حدی باشد که امکان تعمیر آن وجود نداشته باشد در این شرایط نیز تعمیر کار با تعویض پنکه می تواند نسبت به تعمیرات پنکه اقدام کند.
نگران نباشید چون خرید دوشاخ جدید هزینه زیادی برای شما در پی نخواهد داشت و هزینه آن با هزینه خرید مجدد پنکه قابل مقایسه نیست.

 

3- خرابی اتصلات و قطعات درون پنکه

در صورتی که موارد قبلی گفته شده علت مشکل به وجود آمده در پنکه شما نبود لازم است که تعمیرکار برای پی بردن به علت خرابی پنکه را باز کند و به بررسی سیم ها و سایر اتصالات داخلی پنکه بپردازد.
اگر خودتان شخصا اقدام به انجام این کار کنید ممکن است در تشخیص علت خرابی دچار مشکل شوید اما پی بردن به این علت توسط یک تعمیرکار با تجربه و متخصص کار چندان دشواری نخواهد بود و به راحتی می تواند به حل مشکل ایجاد شده بپردازد.

4- مشکل صفحه کلید یا ریموت کنترل پنکه  علت روشن نشدن پنکه

در بعضی مواقع ممکن است علت کار نکردن پنکه وجود مشکل در صفحه کلید پنکه باشد. آسیب دیدن صفحه کلید جلوی برقراری اتصالات لازم برای روشن شدن پنکه را می گیرد. مشکلات صفحه کلید پنکه می توانند مکانیکی یا الکتریکی باشند در هر صورت جهت برای تعمیر پنکه‌ای که دچار خرابی صفحه کلید شده شما نیاز به مراجعه به یک فرد متخصص دارید.

 

5- سوختن موتور پنکه

گاهی ممکن است علت روشن نشدن پنکه بسیار پیچیده تر از آنچه فکر می کنید باشد و کار نکردن پنکه ناشی از سوختن موتور پنکه باشد. درست است که این یک مشکل جدی محسوب می شود و در این حالت تعمیر موتور قابل انجام نیست اما شما می توانید با تعویض موتور نسبت به تعمیرات پنکه خود اقدام کنید.
درست است که هزینه موتور ممکن است کمی بالا باشد اما هزینه ای که باید صرف خرید یک پنکه جدید کنید در مقایسه با قیمت یک موتور جدید بسیار بیشتر است.

 

6- مشاهده لرزش بیش از حد در پنکه

در بعضی مواقع هنگام روشن کردن پنکه متوجه لرزش های اضافی و بیش از حد در پنکه خواهید شد که با تولید صدای نامطلوب و بیش از حد همراه است.

دلایل مختلفی موجب ایجاد چنین شرایطی می شود که در ادامه به بیان برخی از این دلایل و اقداماتی که باید برای تعمیرات پنکه در چنین شرایطی انجام دهید می پردازیم.

 

7- شکستگی در پره‌های پنکه:  علت روشن نشدن پنکه

به طور معمول مواجه شدن با لرزش اضافی در پنکه به دلیل عدم وجود حالت و شرایط عادی در کار پنکه است و قطعا عاملی تعادل اجزای پنکه را بر هم زده است. یکی از رایج و متداول ترین عوامل وجود شکستگی در پره های پنکه است.
حتی اگر شکستگی بسیار کوچک و غیر قابل مشاهده باشد و یا فقط به صورت یک شکاف یا ترک کوچک باشد بازهم می تواند با برهم زدن تعادل در پنکه لرزش اضافی ایجاد کند.

شکستگی در پره‌های پنکه

8- فرسودگی و خرابی بوش پنکه:

بوش پنکه همان قسمت پایه و واسطه ای است که پروانه های پنکه توسط آن به محور اصلی پنکه وصل شده اند و می چرخند. این بخش از پنکه ممکن است در طول زمان با استفاده زیاد از پنکه دچار فرسودگی یا خرابی شود که نتیجه آن لرزش بیش از حد پنکه در زمان روشن شدن است.
برای تعمیر این مشکل متخصص باید ابتدا پروانه های پنکه را باز کند و سپس به تعمیر بوش پنکه بپردازد.

 

9- کم بودن سرعت چرخش پروانه های پنکه علت روشن نشدن پنکه

میزان چرخش پروانه های پنکه در میزان خنک کنندگی آن تاثیر مهمی دارد و واضح است که هرچه پروانه ها سریع تر بچرخند محیط خنک تر خواهد بود. اما دلایل متفاوتی وجود دارند که موجب کاهش سرعت چرخش پروانه ها می شوند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.با سوختن یا خراب شدن خازن راه انداز پنکه پروانه ها قدرت کافی برای چرخش نخواهند داشت.
در صورتی که ولتاژ جریان برق منطقه کم باشد احتمال کاهش سرعت چرخش پنکه وجود دارد که درصورتی که این کم شدن سرعت به طور موقتی ایجاد شود می توانید این احتمال را در نظر بگیرید.
نیم‌سوز شدن موتور پنکه نیز یکی از عوامل موثر در کاهش میزان چرخش پنکه است که در صورت رخ دادن چنین مشکلی باید هرچه زودتر از تعمیر کار بخواهید به تعمیرات پنکه شما بپردازد چون تعمیر موتور نیم سوز قابل انجام است اما اگر بخاطر سهل انگاری موتور بسوزد چاره‌ای جز تعویض موتور نخواهید داشت.

10- پرش فیوز پس از روشن کردن پنکه

بعضی مواقع ممکن است با شرایطی مواجه شوید که بلافاصله پس از روشن کردن پنکه فیوز واحد شما بپرد و برق شما قطع شود. علت ایجاد چنین مشکلی معمولا وجود اخلال در سیم کشی ساختمان است و گاهی سیم کشی اشتباه ساختمان و خرابی پنکه هر دو با هم موجب بروز چنین شرایطی می شود. در چنین شرایطی تعمیرات پنکه به تنهایی جوابگوی مشکل شما نخواهد بود بلکه لازم است از یک برق کار مجرب بخواهید مشکل شما را برطرف کند.

جمع بندی

عوامل مختلفی منجر به روشن نشدن پنکه می شود که با توجه به نوع خرابی و عمق مشکل لازم است هزینه های متفاوتی برای تعمیرات پنکه خود صرف کنید. اما فراموش نکنید که در صورت مشاهده هر مشکلی هرچه سریعتر نسبت به رفع آن اقدام کنید هزینه نهایی تعمیرات و مدت زمانی که برای تعمیر صرف می شود نیز کاهش می یابد. مجموعه آموزشی و تعمیراتی فنی سازان با داشتن تعمیرکاران مجرب و متخصص در زمینه تعمیرات انواع لوازم برقی با در نظر گرفتن بهترین روش تعمیر نگرانی شما را در رابطه با خرابی دستگاه های برقی برطرف می کند.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه
بازخورد درون متنی
مشاهده همه نظرات