آموزش جوشکاری برق (SMAW) یکی از دورههای جوشکاری است. جوشکاری برق (SMAW) که به آن جوشکاری الکترود دستی نیز می گویند، یکی از رایجترین روش برای جوشکاری است که بیش تر از نیمی از کسانی که کارجوشکاری انجام می دهند، از این روش استفاده میکنند. دورههای جوشکاری برق در آموزشگاه فنی سازان به صورت 100% عملی برگزار میشود و شرکتکنندگان پس از پایان دوره، مدرک بین المللی فنیحرفهای دریافت میکنند که به آنها امکان کار در بازارهای جهانی را میدهد.
آموزش جوشکاری برق (SMAW) به دلیل کاربردهای گستردهای که در پلسازی، کشتیسازی، سازههای فلزی، مخازن ذخیره تحت فشار و بسیاری از صنایع دیگر دارد، بسیار اهمیت دارد. با توجه به نیاز مبرم این صنایع به جوشکاران ماهر و بازار کار خوب این حرفه، آموزشگاه فنی سازان دوره آموزش جوشکاری برق (SMAW) را زیر نظر اساتید مجرب برگزار میکند. در دوره آموزش جوشکاری (پک کامل) هنرجویان به صورت عملی آموزش میبینند و با تمام فرآیندها و مراحل جوشکاری آشنا میشوند تا بتوانند با مهارت و اطمینان وارد بازار کار شوند.
هدف از برگزاری دوره آموزش جوشکاری برق (SMAW)
این دوره شایستگیهای مختلفی از جمله: بهکارگیری روشهای ایمنی، تفسیر نقشهها و اسکیسها، انجام محاسبات صنعتی، کمک به سیستم کیفیت، استفاده از ابزارهای دستی، تهیه مواد جوش، راهاندازی تجهیزات جوشکاری، نصب مواد جوش و تعمیر جوش را پوشش میدهد. از دیگر اهداف دوره آموزش جوشکاری برق (SMAW) میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آشنایی با اصول جوشکاری قوس فلزی محافظ.
- یادگیری نحوه انجام جوشهای گوشهای و لب به لب روی صفحات.
- شناسایی عیوب اصلی در جوشها و یادگیری راههای جلوگیری از آنها.
علاوه بر این، جوشکاری CO2 به دلیل مزایای زیادی که دارد، از جمله سرعت بالا، نفوذ بهتر و هزینه کمتر، در بسیاری از پروژههای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. دوره آموزش جوشکاری CO2 به شما کمک میکند تا با تکنیکهای پیشرفته این نوع جوشکاری آشنا شوید و تواناییهای خود را در این زمینه گسترش دهید.
محتوای برنامه دوره آموزش جوشکاری برق (SMAW)
- اصول اولیه فرآیند جوشکاری
- تجهیزات و مواد مصرفی جوشکاری
- نمادشناسی به کار رفته در جوشکاری و تفسیر آن
- بهداشت و ایمنی در فرآیند جوشکاری
- آماده سازی اتصالات برای جوشکاری
- روش های جوشکاری گوشه و لب به لب در صفحه افقی
- کنترل و شناسایی عیوب
جوشکاری برق (SMAW) چیست؟
جوشکاری قوس فلزی محافظ یک فرآیند جوشکاری قوس الکتریکی است که فلزات را با استفاده از یک الکترود مصرفی به یکدیگر متصل میکند. این روش اولین بار در سال 1888 توسط نیکولای گاوریلوویچ اسلاویانف، که از الکترودهای مصرفی به عنوان ابزاری برای جوش قوس الکتریکی استفاده کرد، معرفی شد. جوشکاری قوس فلزی محافظ که معمولاً به عنوان جوشکاری چوبی شناخته میشود، یکی از رایجترین روشهای جوشکاری است که امروزه مورد استفاده قرار میگیرد. این فرآیند جوشکاری بسیار متنوع است و تقریباً در هر صنعت، محیط، موقعیت و فلز قابل استفاده است.
علاوه بر این، یادگیری دوره آموزش جوشکاری آرگون میتواند به شما کمک کند تا با تکنیکهای پیشرفته این نوع جوشکاری آشنا شوید و تواناییهای خود را در زمینه جوشکاریهای خاص و حساس تقویت کنید.
الزامات ایمنی در آموزش جوشکاری برق (SMAW)
در دوره آموزش جوشکاری برق (SMAW) باید موارد ایمنی لازم را رعایت کنید. پوشیدن کلاه و دستکش مناسب جوشکاری، داشتن تهویه خوب و گیره زمینی مورد نیاز هستند، اما علاوه بر این، داشتن دانش مناسب را فراموش نکنید. به یاد داشته باشید که تعویض یا تعمیر یک قطعه از تجهیزات، آسان تر از به خطر انداختن خطراتی مانند سوختگی ناگهانی یا آسیب بدنی است.
مزایای آموزش جوشکاری برق (SMAW)
- جوشکاری برق تقریباً در هر محیطی قابل انجام است
- تجهیزات نسبتاً ارزان و مقرون به صرفه هستند
- استفاده آسان در فضاهای تنگ
- بسیاری از الکترودهای موجود برای انتخاب
- قابل استفاده برای انواع فلزات و آلیاژها، همراه با موقعیت های منحصر به فرد
- تجهیزات قابل حمل و سبک وزن، بدون نیاز به حمل مخزن گاز در اطراف
- گازهای تولید شده برای محافظت از فلز جوش کافی است
از آنجایی که آموزش جوشکاری برق (SMAW) نسبتاً آسان است و تجهیزات جوشکاری ارزان هستند، هنوز یکی از محبوب ترین روش ها در ساخت و ساخت است. در حالی که برخی از صنایع در حال تغییر به روش های جوشکاری خودکار هستند، بسیاری هنوز ترجیح می دهند از جوشکاری برقی استفاده کنند. به همین علت می توانید در دوره آموزش جوشکاری برق (SMAW) شرکت کنید تا بتوانید یک حرفه ای پر در آمد برای خود داشته باشید.
عوامل موثر در فرآیند جوشکاری قوس فلزی محافظ
قبل از جوشکاری، در دوره آموزش جوشکاری برق (SMAW) همیشه توصیه می شود وضعیت تجهیزات خود را بررسی کنید. هم برای ایمنی و هم برای کیفیت جوش، داشتن یک منبع تغذیه، گیره ها، کابل ها و نگهدارنده الکترود با عملکرد خوب بسیار مهم است. مرحله بعدی انتخاب الکترودی است که مکمل فلز پایه باشد. به طور همزمان، منبع تغذیه باید در تنظیمات مناسب تنظیم شود:
الکترود جریان مستقیم منفی، الکترود جریان مستقیم مثبت یا جریان متناوب. یک سیم در جوشکار چوبی به گیره زمین و دیگری به نگهدارنده الکترود متصل است. برای شروع فرآیند جوشکاری قوس الکتریکی، فلز پایه با الکترود ضربه می زند. با ذوب شدن الکترود در حوضچه جوش، قوس جوشی تشکیل می شود.
انواع الکترودها در جوشکاری برق
نوع الکترود یکی از عوامل تعیین کننده در تضمین کیفیت جوش است که در دوره آموزش جوشکاری برق (SMAW) بسیار روی آن تاکید می کنند. ترکیب شیمیایی الکترودها می تواند بر پایداری قوس، سرعت رسوب، عمق نفوذ و سایر عوامل تأثیر بگذارد. الکترودها دارای طول ثابت 14 اینچ (35 سانتی متر) یا 18 اینچ (45 سانتی متر) هستند و جوشکار باید آنها را به صورت دستی تغییر دهد. الکترودهای جوشکاری برق به سه دسته اصلی طبقه بندی می شوند:
الکترودهای سلولزی
که نسبت سلولزی بالایی در پوشش خود دارند که برای نفوذ عمیق قوس و سرعت جوش بالا به دلیل سرعت سوختن سریع آن مناسب است. آنها را می توان برای هر موقعیت جوشکاری استفاده کرد، اما سطوح بالای هیدروژن باید در نظر گرفته شود زیرا خطر ترک خوردگی سرد در منطقه متاثر از گرما (HAZ) را افزایش می دهد .
الکترودهای روتیل
حاوی مقادیر بالایی از اکسید تیتانیوم (روتیل) در شار هستند. این ماده به افزایش پاشش کمتر، نمایه مهره خوب و عملکرد قوس ثابت کمک می کند. این الکترودها تقریباً در هر موقعیت جوشکاری قابل استفاده هستند و در هر دو منبع برق AC و DC قابل استفاده هستند. آنها همچنین یک سرباره مایع و چسبناک ایجاد می کنند که به راحتی حذف می شود.
الکترودهای پایه
دارای مقادیر زیادی کلرید کلسیم و کربنات کلسیم در پوشش خود هستند. آنها برای جوش هایی که نیاز به خواص مکانیکی خوب و مقاومت در برابر ترک دارند استفاده می شوند. الکترودهای پایه برای سرعت های جوش بالا مناسب هستند؛ زیرا سرباره به سرعت یخ می زند. این الکترودها هنگام جوشکاری در موقعیت های عمودی و بالای سر مفید است، اما به نوبه خود، سرباره به سختی حذف می شود، و بنابراین این الکترودها مستعد ایجاد پروفیل های مهره ای ضعیف هستند.
منبع انرژی در جوشکاری برق
جوشکاری برق را میتوان با استفاده از منابع برق جریان متناوب (AC) و جریان مستقیم (DC) انجام داد. منبع تغذیه، چه DC منفی، DC مثبت یا AC، باید بسته به نوع الکترود تنظیم شود. دستگاه جوش به جریان ثابتی نیاز دارد که با اندازه الکترود تعیین میشود. ولتاژ به طول قوس و ترکیب میله بستگی دارد و میتواند با نزدیکتر یا دورتر کردن الکترود از قطعه کار تنظیم شود.
همچنین، یادگیری دوره آموزش بازرسی جوش به شما کمک میکند تا با اصول و استانداردهای بازرسی جوش آشنا شوید و مهارتهای لازم برای بررسی کیفیت و ایمنی جوشها را کسب کنید.
تکنیک های جوشکاری برق
در مقایسه با سایر روش های جوشکاری، جوشکار SMAW تأثیر بیشتری نسبت به دستگاه در تعیین کیفیت جوش دارد. در اینجا برخی از الگوها و تکنیک های مناسب برای پروژه های مختلف آورده شده است.
- شلاق زدن الکترود: روی الکترودهای کم شار مانند E6010، E6011 و E6013 که می توانند در جوش به دام بیفتند، بهترین عملکرد را دارد. شلاق زدن به سوختن و حذف آلودگی ها از حرکت جلو و عقب کمک می کند.
- تکنیک دایره: بیشتر توسط مبتدیان استفاده می شود زیرا می تواند سرعت حرکت ثابتی ایجاد کند و با اکثر الکترودها کار می کند. به سادگی با هر حرکت دایره ای کمی به جلو حرکت کنید.
فرید محسنی –
من از شهرستان میخوام بیام میتونم شرکت کنم ؟ مدرک هم میدین؟
آموزشگاه فنی سازان –
درود بر شما
بله میتوانید شرکت کنید. از طرف آموزشگاه به شما خوابگاه معرفی خواهد شد. همچنین پس از اتمام دوره با دریافت گواهی حضور در کلاس به سازمان فنی و حرفهای برای شرکت در آزمون معرفی میشوید.