به درب هایی که با کنترل یا حسگر باز و بسته می شوند، درب اتوماتیک گفته می شود. درب های اتوماتیک به علت ایمنی، سهولت استفاده، زیبایی ظاهری و صرفه جویی در مصرف انرژی در روزهای گرم و سرد مورد استقبال اکثر کشورها قرار گرفته است. در ادامه درباره کارکرد و مکان مناسب انواع درب های اتوماتیک توضیح خواهیم داد.
مکان های مناسب برای درب های اتوماتیک
- ساختمان های نظامی و امنیتی مانند پادگان ها، نیروگاه ها و …
- ساختمان های رفاهی مانند فروشگاه ها، هتل ها، پاساژها و …
- ساختمان های صنعتی مانند کارخانه ها، سوله ها و…
- ساختمان های اداری مانند بانک ها و اداره های پر رفت آمد
انواع کارکرد درب های اتوماتیک
- درب های الکترومکانیک: این نوع درب های الکترونیک به وسیله چرخ دنده و گیربکس باز و بسته می شوند.
- درب های هیدرولیکی: در این نوع درب های الکترونیکی جک ها درب را باز و بسته می کنند، به وسیله فشاری که روغن و مایعات دیگر بر روی جک ها می آورند.
- درب های پنوماتیکی: این نوع درب های الکترونیکی را جک ها به وسیله فشار گاز باز و بسته می کنند.
اجزای تشکیل دهنده درب اتوماتیک
- تابلو فرمان
- مولد درب اتوماتیک
- میکرو سوییچ
- فلاشر
- چشمی درب اتوماتیک
- ریموت کنترل درب پارکینگ
- پایه درب برقی
- قفل برقی و مکانیکی درب اتوماتیک
انواع درب های اتوماتیک
-
درب های اتوماتیک لولایی:
این درب های اتوماتیک به وسیله جک باز و بسته می شوند. این درب ها برای مکان های پر رفت آمد و عبور وسیله های نقلیه مناسب است. درب های اتومکانیکی لولایی دو دسته اند:
- درب های اتوماتیک لولایی تک لنگه: این نوع از درب های اتوماتیک از یک لنگه یا یک درب ورود خروج تشکیل شده است. درب 90 درجه باز می شود و رفت و آمد ماشین ها را راحت می کند. این مدل درب ها برای پارکینگ ها مناسب است. وجود قفل های برقی برای این نوع از درب های الکترونیکی الزامی است.
- درب های اتوماتیک لولایی دو لنگه: این نوع از درب های اتوماتیک از دو لنگه یا دو درب تشکیل شده است. باز و بسته شدن درب ها به وسیله جک الکترومکانیکی یا هیدرولیکی صورت می گیرد. درب های دو لنگه مناسب پارگینگ های مسقف و حیاط است. اگر می خواهید از این نوع درب اتوماتیک استفاده کنید باید فضای کافی برای باز شدن هر دو لنگه یا درب را در نظر بگیرید. امروزه در کشور ما اکثراً از این نوع درب استفاده می شود.
-
درب های اتوماتیک تاشو:
درب های اتوماتیک تاشو مانند درب های اتوبوس ها به شکل آکاردئونی باز و بسته می شوند. این نوع درب های اتوماتیکی برای مکان هایی که فضای کم و رفت آمد زیاد دارند مناسب است. به علت جمع شدن درب هنگام باز و بسته شدن، نصب این نوع از درب های الکترونیکی فضای کمتری را اشغال می کند. این نوع درب ها علاوه بر زیبایی خاصی که دارند رفت و آمد را راحت می کنند. دیگر مزایای این نوع درب اتوماتیک عبارتند از امنیت بالا، سرعت باز و بسته شدن درب، کارکرد بدون صدا،
حالت های باز و بسته شدن درب های اتوماتیک تاشو
- حالت کاملاً باز درب
- حالت نیمه باز درب
- حالت تمام قفل درب
- حالت اتوماتیک درب
-
درب های اتوماتیک کشویی:
این دسته از درب های اتوماتیک که دو لنگه و تک لنگه می باشند، برای مکان هایی که فضای طولی کافی دارند مناسب است. این نوع درب های اتوماتیک با فرمان چشم باز و بسته می شوند. باز و بسته شدن درب راحت است و در انرژی گرمائی و سرمائی سرفه جویی می شود. این نوع درب ها برای مکان های اداری فروشگاه ها، هتل ها، بیمارستان ها و.. مناسب است.
باز شدن درب اتوماتیک کشویی دو نوع است:
- باز و بسته شدن دوطرفه
- باز و بسته شدن به سمت چپ و راست
انواع درب های اتوماتیک کشویی
- درب اتوماتیک کشویی تلسکوپی
- درب اتوماتیک کشویی منحنی
- درب اتوماتیک کشویی خطی
- درب اتوماتیک کشویی مثلثی
- درب اتوماتیک کشویی خروج اضطراری
- درب اتوماتیک کشویی محافظ عابر بانک
- درب اتوماتیک کشویی ریلی
- درب اتوماتیک کشویی عبور و مرور
ثبت نام دروه : آموزش درب اتوماتیک