PTZ مخفف عبارت pan, tilt, zoom است. دوربین‌های PTZ یا دوربین‌های Pan Tilt Zoom، برای نظارت و پخش جریانی ایده‌آل هستند، زیرا می‌توانند به چپ و راست بچرخند، بالا و پایین کج کنند و همچنین بزرگنمایی کنند.  دوربین PTZ ها در اشکال و اندازه های مختلف موجود هستند، اما همه آنها از یک دوربین فیلمبرداری تشکیل شده است که توسط سرووها و موتورها حرکت می کند. دوربین پی تی زد، دوربین های رباتیک با لنزهای زوم موتوری و قابلیت حرکت هستند که برای همه انواع پروژه های نظارت و پخش زنده ایده آل هستند. ‏

دوربین‌های CCTV Camera World دوربین‌های PTZ را می‌توان از راه دور از هر کجای دنیا از طریق اپلیکیشن گوشی هوشمند یا نرم‌افزار کامپیوتری کنترل کرد. بسیاری از PTZ های ما حتی می توانند مستقیماً به YouTube، Twitch یا Facebook Live پخش کنند.

با ما همراه باشید تا اطلاعات لازم در مورد دوربین مدار بسته شبکه قابل چرخش و بزرگنمایی غیر مکانیکی PTZ را با شما به اشتراک بگذاریم.

 

دوربین پی تی زد PTZ چیست؟ ‏

دوربین‌های پی تی زد که به دوربین‌های Pan-Tilt-Zoom نیز شناخته می‌شوند، آن‌هایی هستند که دارای سرووها و موتورهای الکتریکی هستند که می‌توانند بچرخند، به سمت بالا و پایین بچرخند، و دارای لنز های قابل تنظیم موتوری (zoom) هستند.

دوربین‌های PTZ ابزاری عالی برای امنیت و تولید ویدیو هستند؛ زیرا می‌ توان آن‌ ها را از راه دور با استفاده از برنامه‌ ها یا نرم‌ افزارهای گوشی هوشمند کنترل کرد.

دوربین های PTZ را می توان طوری برنامه‌ریزی کرد که در نقطه‌های دید از پیش تعیین‌ شده حرکت کنند، تورها را دنبال کنند یا به‌طور خودکار یک منطقه را اسکن کنند، در حالی که دوربین‌های استاندارد فقط یک نمای واحد را ضبط می‌کنند.

برخی از دوربین‌های امنیتی Pan Tilt Zoom دارای قابلیت‌های هوش مصنوعی هستند که می‌توانند به طور خودکار افراد یا وسایل نقلیه در حال حرکت را برای امنیت محیطی بیشتر ردیابی و دنبال کنند. ‏

دوره ی پیشنهادی : آموزش نصب دوربین مدار بسته از صفر تا صد

دوربین پی تی زد PTZ چیست؟ ‏

 

چگونه دوربین PTZ را کنترل کنم؟ ‏

در گذشته، تنظیم یک دوربین امنیتی PTZ با استفاده از کنترل‌ کننده‌های جوی استیک آنالوگ و سیم‌ های داده سریال اختصاصی RS485 که به برنامه‌نویسی پیچیده نیاز داشت، دشوار بود.

با ظهور فناوری دوربین PoE، یک PTZ می تواند به راحتی به یک شبکه کامپیوتری برای کنترل اینترنت از طریق تلفن هوشمند، رایانه شخصی یا تبلت شما متصل شود.

همه دوربین‌های IP PTZ دارای یک وب سرور داخلی هستند که به کاربر اجازه می‌دهد وارد سیستم شود و تنظیمات را دقیق تنظیم کند. تنها چیزی که نیاز دارید کابل شبکه ، یک سوئیچ PoE استو یک کامپیوتر برای راه اندازی سریع. اینترنت و روتر WiFi فقط در صورتی مورد نیاز است که بخواهید دوربین را از طریق تلفن هوشمند خود کنترل کنید.

اگر چندین دوربین دارید، ممکن است بخواهید یک جوی استیک کنترلر PTZ اضافه کنید که امکان کنترل سریع دوربین را فراهم می کند. ‏

اگر دوربین های امنیتی آنالوگ و کابل کواکسی RG59 را ترجیح می دهید، دوربین های امنیتی HD Analog PTZ نیز آن‌ها نسبت به PTZ آنالوگ قدیمی‌تر، راه‌اندازی آسان‌تر را امکان‌پذیر می‌کنند، زیرا می‌توانند سیگنال ویدئویی و داده‌ای را از طریق یک سیم هم محور ارسال کنند و به سیم RS485 اضافی نیاز ندارند. از آنجایی که این دوربین‌ها دیجیتال نیستند، برای کنترل دوربین‌های آنالوگ Pan Tilt Zoom به یک ضبط کننده DVR نیاز دارید تا دوربین را از طریق ماوس متصل به DVR یا از طریق تلفن هوشمند کار کنید.  ‏

 

آیا می توانید از دوربین PTZ برای پخش زنده استفاده کنید؟ ‏

دوربین های PTZ بهترین انتخاب برای پخش زنده ویدیو از طریق اینترنت هستند. در مقایسه با دوربین‌های با لنز ثابت یا لنز موتوری ، آنها بیشترین تطبیق‌پذیری را برای پخش جریانی ارائه می‌دهند؛ زیرا می‌ توان آنها را تقریباً در همه جهات از راه دور کنترل کرد. در عصر پخش رسانه های امروزی، داشتن کنترل کامل بر دوربین برای پخش جریانی یک امر ضروری است. ‏

 

اندازه دید دوربینPTZ

هنگامی که مهندسان یک PTZ را توسعه می دهند، باید در نظر بگیرند که یک مدل خاص تا چه اندازه می تواند ببیند یا به آن برسد. دوربین های PTZ کوتاه، متوسط ​​و دوربرد هر کدام نقش خاص خود را در امنیت و پخش زنده دارند. در طول توسعه، مهندسان یک لنز و یک حسگر تصویر را انتخاب می‌کنند که متناسب با هدف مدل باشد. ‏

لنزهای زوم اپتیکال معمولاً دارای درجه بندی های X (قدرت) مختلفی هستند که می تواند گمراه کننده باشد. رتبه X تقریبی از تفاوت بین گسترده ترین زاویه زوم کردن لنز و کوچکترین زاویه بزرگنمایی آن است. برای مثال یک دوربین 4X اغلب دارای لنز 2.8 تا 12 میلی متری است. امتیاز 4X با تقسیم 12 بر 2.8 و گرد کردن به پایین تعیین می شود.

از دیگر لنزهای زوم پرکاربرد می توان به 12X، 25X و 30X اشاره کرد. دوربین‌های دوربرد فوق‌العاده دارای لنزهایی با بزرگنمایی تا 40X یا 48X هستند. برای نشان‌دادن واقعی‌تر از فاصله‌ای که دوربین می‌تواند ببیند، توصیه می‌کنیم به جای رتبه‌بندی X، مشخصات واقعی لنز را تأیید کنید. فواصل DORI که به رتبه‌بندی‌های Detect Observe Recognize and Identify نیز معروف است نیز مشخصات مفیدی برای درک اینکه دوربین PTZ تا چه حد می‌تواند ببیند است. ‏

کیفیت سنسور فیلمبرداری دوربین نیز تأثیر بسزایی بر میزان ضبط یا ارائه جزئیات خوب در فاصله دارد.

دوره ی پیشنهادی : آموزش تعمیرات پکیج مخصوص ورود به بازار کار

اندازه دید دوربین PTZ

تفاوت بین دوربینPTZ و دوربین IP چیست؟ ‏

برای افراد عادی که هر روز با دوربین های امنیتی کار نمی کنند، درک کلمات اختصاری و اصطلاحات تخصصی صنعت دشوار است. از آنجایی که تکنولوژی دوربین IP در حال تبدیل شدن به جریان اصلی است، اصطلاح دوربین IP رایج تر می شود.

این به فناوری مورد استفاده برای ارسال داده های ویدئویی از دوربین به ضبط کننده یا اینترنت اشاره دارد. اکثر دوربین‌های PTZ که این روزها تولید می‌شوند، در اصل دوربین‌های IP هستند؛ زیرا آنها دوربین های مبتنی بر شبکه هستند. چنین دوربین هایی دوربین های دیجیتالی هستند که دارای زنگ ها و سوت های زیادی مانند وب سرور داخلی هستند و امکان تماشای مستقیم از تلفن هوشمند یا رایانه شخصی بدون نیاز به ضبط را دارند. علاوه بر این، تفاوت اساسی بین یک دوربین PTZ و یک دوربین IP استاندارد این است که دوربین های IP استاندارد دارای اجزای موتوری نیستند. ‏دوربین های PTZ تقریباً برای هر پروژه امنیتی یا تولید رسانه ای قابل استفاده هستند.

 

مزایای دوربین های PTZ

  • زوایای عریض: میدان دید وسیع به شما امکان می دهد تا همه جا را ببینید.
  • زوم قدرتمند: برای ثبت جزئیات از فاصله دور.
  • اتوماسیون
  • ردیابی خودکار: PTZ های مجهز به هوش مصنوعی می توانند به طور خودکار انسان ها و وسایل نقلیه در حال حرکت آهسته را در مناطق مختلف ردیابی کنند.
  • کنترل از راه دور: با استفاده از برنامه‌های گوشی هوشمند یا نرم‌افزارهای می‌توانید از راه دور دوربین PTZ را کنترل کنید.

 

معایب دوربین های PTZ

  • نقاط کور امنیتی: PTZ ها فقط آنچه را که در آن زمان نگاه می کنند ضبط می کنند و ممکن است رویدادها را در حین اسکن، تورهای از پیش تعیین شده یا حرکات را ضبط نکنند.
  • نصب پیچیده: PTZ ها معمولاً بزرگ هستند و ممکن است نصب آن پیچیده باشد.
  • هزینه گزاف: PTZ با کیفیت خوب هزینه بیشتری برای ساخت دارند، بنابراین گران تر از دوربین های دیگر هستند.
  • تأخیر در اجرا دستورات: دادن دستورات از طریق اینترنت به PTZ ها از طریق برنامه ها یا نرم افزارها می تواند کند باشد.

 

هنگام انتخاب بهترین دوربین PTZ چه مواردی را باید در نظر گرفت؟

انتخاب بهترین دوربین Pan Tilt Zoom برای پروژه شما می تواند چالش برانگیز باشد. هدف دوربین، میزان دید آن و بودجه شما مواردی هستند که باید در نظر بگیرید. PTZ برای بسیاری از موارد مختلف مانند نظارت بر امنیت و کارهای چندرسانه ای مانند فیلمبرداری و پخش زنده استفاده می شود. ‏

دوره ی پیشنهادی : آموزش تعمیرات موبایل به صورت کاملا تخصصی

هنگام انتخاب بهترین دوربین PTZ چه مواردی را باید در نظر گرفت؟

انواع دوربین های PTZ

همانطور که در تفاوت بین دوربین های IP و PTZ توضیح دادیم، یک PTZ می تواند یک دوربین IP باشد. PTZ های آنالوگ هنوز برای سیستم های دوربین های امنیتی آنالوگ تولید می شوند.

  • دوربین هایIP PTZ

دوربین های PoE (Power over Ethernet) و WiFi یا Wireless نمونه هایی از دوربین های IP PTZ هستند:

  • دوربینPoE PTZ

فناوری PoE قدرت و داده را از طریق یک کابل اترنت به دوربین‌های PTZ می‌رساند . استفاده از دوربین‌های PoE PTZ با یک PoE NVR ( ضبط‌کننده ویدیوی شبکه) که قابلیت اتصال و پخش دارد، بسیار ساده است. PoE PTZها همچنین برای استقرار در یک شبکه محلی برای دوربین پخش زنده با استفاده از یک انژکتور PoE یا سوئیچ PoE ساده هستند.

  • دوربین های بی سیم PTZ

دوربین‌های بی‌سیم یا وای‌فای PTZ از طریق وای‌فای با روترها ارتباط برقرار می‌کنند و نیاز به ارتباط مستقیم سیمی بین آنها را از بین می‌برند. دوربین‌های بی‌سیم PTZ حرفه‌ای همچنان به منبع برق نزدیک نیاز دارند. فناوری های وای فای و بی سیم در صنعت دوربین های امنیتی بسیار جدید هستند و مطمئن ترین راه حل نیستند. در حالی که وای فای PTZ در شرایطی که نصب سیم مشکل ساز است مفید است، نباید به طور گسترده برای امنیت به آنها اعتماد کرد. ‏

  • دوربین های امنیتی آنالوگ PTZ

دوربین‌ های PTZ آنالوگ که به آن HD over Coax PTZ نیز می‌گویند، از سیگنال ویدیویی HD مانند HDCVI ، TVI یا AHD برای ارسال یک سیگنال ویدیویی با کیفیت بالا روی سیم کواکسی RG59 همراه با دستورات کنترلی استفاده می‌کنند. برای مشاهده و کنترل دوربین ها به دستگاه DVR نیاز است . ‏

در گذشته، قبل از ظهور فناوری سیگنال ویدئویی HD بیش از Coax، آنالوگ PTZ ویدئویی با کیفیت استاندارد به نام CVBS را ارسال می کرد. CVBS آنالوگ قدیمی ترین نوع سیگنال دوربین امنیتی است که برای انتقال تصویر به کابل کواکسی و سیم 2 سرب جداگانه برای انتقال RS485 نیاز دارد. RS485 برای ارسال دستورات حرکت و زوم به دوربین ها از طریق سخت افزار و پروتکل های اختصاصی استفاده شد. پس از اختراع فناوری HD over Coax دوربین، می‌توانیم دستورات کنترلی همراه با سیگنال ویدیویی را روی همان سیم کواکس ارسال کنیم. ‏

دوربین‌های آنالوگ PTZ را می‌توان برای جایگزینی دوربین‌ های آنالوگ قدیمی‌تر روی حالت تعریف استاندارد تنظیم کرد، یا می‌توان در حالت HD به همراه یک DVR HD کرد.

ما در این مقاله تمام اطلاعات لازم در مورد دوربین مدار بسته شبکه قابل چرخش و بزرگنمایی غیر مکانیکی PTZ را با شما به اشتراک گذاشتیم، امیدواریم سودمند بوده باشیم.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه
بازخورد درون متنی
مشاهده همه نظرات