طراحی تابلو برق فشار ضعیف + انواع تابلو برق فشار ضعیف

طراحی تابلو برق فشار ضعیف

طراحی تابلو برق فشار ضعیف
  • طراحی تابلو برق فشار ضعیف برای سازندگان و مونتاژکاران تابلو برق بسیار اهمیت دارد. این وسیله می تواند با کنترل جریان عبوری از دستگاه های برقی در برابر آسیب دیدگی محافظت کنند. امروزه از این وسیله در بسیاری از تاسیسات استفاده می شود.

    تابلو برق چیست؟

    تابلو برق برای برق رسانی موقت به پروژه های مختلف کارگاهی، صنعتی، تجاری و… به کار می رود. تابلو برق می تواند ایمنی دستگاه های برقی و پرسنل شاغل را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

    تابلو برق، وسیله ای است که یکسری قطعات و اتصالات برقی مخصوص بر روی آن نصب می گردد. تابلو برق به خوبی می تواند از قطعات و اتصالات متصل به خود محافظت کند. معمولاً تابلو برق را در محفظه ی بسته و مجزا نگهداری می کنند. این کار ایمنی تجهیزات را افزایش می دهد. علاوه بر این احتمال وقوع حوادث خطرناک را نیز کاهش می دهد.

    انواع طراحی تابلو برق با توجه به انواع مدل های این وسیله، متفاوت خواهد بود. بازار فروش تابلو برق فشار ضعیف بسیار پر رونق تر از سایر انواع تابلو برق است. این موضوع باعث شده است تا افراد بسیار زیادی برای یادگیری طراحی تابلو برق فشار ضعیف، تمایل داشته باشند.

    تابلو برق فشار ضعیف از نظر تجهیزات و از نظر نوع ولتاژ با سایر تابلو برق ها متفاوت است. انواع تابلو برق با توجه به میزان شدت ولتاژ عبوری از خود به یکسری تجهیزات ویژه ای نیاز خواهند داشت.

    پیشنهاد ویژه : آموزش برق ساختمان مخصوص ورود به بازارکار

    تابلو برق چیست؟

    تابلو برق چیست؟

    تابلو برق فشار ضعیف

    قبل از طراحی تابلو برق فشار ضعیف بهتر است با مشخصات و ویژگی های این وسیله بیشتر آشنا شویم. تمامی قطعات درونی تابلو برق فشار ضعیف، به منظور کنترل شدت جریان برق سازماندهی شده است. انواع تابلو با توجه به نوع کاربردی که دارند از ولتاژ های متغیری ساخته می شوند.

    ولتاژ تابلو برق فشار ضعیف معمولا بین محدوده 380 تا 1000 ولت را شامل می شود. ولتاژ پایین این وسیله، محبوبیت و کارایی آن را در صنعت به میزان قابل توجهی افزایش داده است. تابلو برق فشار ضعیف در مدل های مختلف ایستاده، درونی، بیرونی، دیواری و.. ساخته می شود.

    از تابلو برق فشار ضعیف بیشتر در ایستگاه های برق، کارخانه ها، صنایع، پالایشگاه ها، ساختمان ها و…استفاده می شود. در هر مکان و موقعیتی باید از مدل مناسب تابلو برق استفاده شود.

    اصلی ترین دلیل محبوبیت تابلو فشار برق ضعیف، مصرف ولتاژ پایین این دستگاه است. تابلو برق فشار ضعیف حدوداً 400 ولت از منبع اصلی ولتاژ، تغذیه می کند. بازار فروش بسیار خوب این وسیله بیشتر به دلیل میزان ولتاژ مصرفی پایین این وسیله است.

    انواع تابلو برق فشار ضعیف

    تابلو های برق فشار ضعیف را می توان بر حسب کاربرد های متنوعی که دارند در دسته بندی های مختلفی قرار داد. انواع تابلو های برق بارانی، تابلوهای برق سلولی و تابلوهای برق دیواری از نوع تابلوهای برق فشار ضعیف هستند.

    تابلو برق بارانی بیشتر برای استفاده در فضاهای باز طراحی می شود. یکسری شیارهای مخصوص برای تهویه هوای داخل و بیرون تابلو برق در این دستگاه تعبیه می شود. در طراحی تابلو برق سلولی یکسری پیچ و مهره های مخصوصی به کار برده می شود. نکته مهم در مورد این دستگاه، سهولت سرویس و بررسی دوره ای آن است. این تابلو به صورت ایستاده طراحی می شود. معمولاً با استفاده از یک فریم مناسب می توان سرعت این وسیله را افزایش داد.

    یکی دیگر از انواع تابلو برق های محبوب فشار ضعیف، تابلو برق دیواری است. معمولاً تابلو برق دیواری را در انواع مدل های توکار و یا روکار می توان استفاده کرد. طراحی انواع مدل های این تابلو برق به یادگیری مهارت های مختلف نظیر جوشکاری، رنگ کاری و چگونگی مونتاژ وابسته است.

    انواع تابلو برق فشار ضعیف

    انواع تابلو برق فشار ضعیف

     

    طراحی تابلو برق فشار ضعیف

    طراحی تابلو برق فشار ضعیف مستلزم یادگیری اصول و نکات ویژه ای است. طراحی این تابلو برق باید به صورت مرحله ای و با دقت بالا انجام گرفته شود. تمامی قطعات مورد استفاده برای طراحی این وسیله با یکدیگر ارتباط تنگاتنگی دارند. بنابراین حساسیت چیدمان قطعات تابلو برق بسیار بالا است. در صورت وجود کوچکترین نقص در چیدمان قطعات تابلو برق ممکن است عملکرد کلی این وسیله با اشکال روبه رو شود. هنگام طراحی تابلو برق باید به یکسری نکات ایمنی توجه ویژه ای شود. در غیر اینصورت ممکن است خسارات غیر قابل جبرانی برجای بماند. نحوه سیم کشی، چیدمان قطعات دستگاه و… همگی باید با رعایت نکات ایمنی انجام شوند.

     

    تجهیزات لازم برای طراحی تابلو برق فشار ضعیف

    ابزار و وسایل طراحی تابلو برق برحسب نوع مدل آن متفاوت خواهد بود. در طراحی تابلو برق فشار ضعیف به یک جعبه و یا باکس تابلو نیاز است. تمامی قطعات مورد نیاز برای طراحی این وسیله باید توسط سیم مخصوصی به یکدیگر اتصال داده شوند. حتما از ترانس ولتاژ و ترانس جریان برای اندازه گیری لحظه ای میزان ولتاژ و جریان تابلو برق استفاده نمایید. بر روی درب بیرونی تابلو برق باید امکانی فراهم شود تا کارکنان بتوانند از میزان ولتاژ و جریان عبوری مطلع شوند.

    معمولاً در طراحی این وسیله از کنداکتور نیز استفاده می شود. کنداکتور، کلید برق مخصوصی برای قطع سریع و فوری فاز جریان است. یکسری کلیدهای اتوماتیک تحت عنوان فیوز مادر نیز به عنوان کلید های اصلی در طراحی این وسیله به کار می روند.

    سایر لوازم مورد نیاز برای طراحی تابلو برق فشار ضعیف شامل انواع مقره پلاستیکی و سرامیکی، سیم های استاندارد برق، کانال های پلاستیکی، فیوزهای مینیاتوری، بیمتال، فتوسل و … می شوند. هر کدام از این قطعات برای طراحی بهترین تابلو برق با فشار پایین کاربرد دارند.

    پیشنهاد ویژه : آموزش تعمیرات لوازم خانگی کاملا عملی

    تجهیزات لازم برای طراحی تابلو برق فشار ضعیف

    تعیین نوع تابلو برق

    مونتاژکاران باید قبل از طراحی تابلو برق، نوع تابلو برق مد نظر خود را با مشخصات آن مشخص کنند. سفارش دهندگان تابلو برق نیز قبل از ثبت سفارش خود باید نوع تابلو برق را از قبل مشخص کنند. مراحل طراحی تابلو برق با توجه به نوع مدل این وسیله، متفاوت خواهد بود.

     

    تعیین نقشه طراحی

    تعیین نقشه مشخص برای طراحی تابلو برق فشار ضعیف بسیار اهمیت دارد. در طراحی نقشه باید جایگاه دقیق تمامی قطعات مورد نیاز برای طراحی تابلو برق به همراه اتصالات آن مشخص گردد. تجهیزات مختلف دستگاه با توجه به نقشه دستگاه در جایگاه های ویژه قرار داده خواهند شد.

     

    مونتاژ تابلو

    مونتاژ کاران بعد از آماده سازی مراحل مقدماتی طراحی تابلو فشار برق ضعیف می توانند با توجه به نکات و استانداردهای لازم، تمامی قسمت ها و تجهیزات تابلو برق را مونتاژ کنند. مجموعه استانداردهای کامل IEC در طراحی تابلو برق فشار ضعیف باید لحاظ شوند. این استانداردها به مونتاژ کاران کمک می کنند تا قطعات مختلف دستگاه را به درستی در داخل تابلو برق قرار دهند. امنیت تابلو برق تا حد زیادی به رعایت این استانداردها بستگی دارد.

     

    نکات مهم در طراحی تابلو برق

    سفارش دهنده و مونتاژکار تابلو برق باید به یکسری از نکات توجه ویژه ای داشته باشند. قطعات و تجهیزات به کار گرفته شده در طراحی تابلو برق باید از برندهای معتبر تهیه شوند. جنس بدنه تابلو برق بر اساس نوع مدل آن می تواند از آلومینیوم، استیل، فولاد و… باشد. هرچقدر کیفیت قطعات به کار گرفته شده در ساخت این وسیله بیشتر باشد آنگاه تابلو برق نیز از اعتبار و ارزش بیشتری برخوردار خواهد بود.

    طراحی تابلو برق، فرایندی کاملا تخصصی و حرفه ای است. بنابراین افراد عادی نباید برای طراحی و ساخت این وسیله اقدام کنند. عدم توجه به تکنیک های تخصصی و کارشناسی طراحی تابلو برق باعث می شود تا این وسیله کیفیت چندان زیادی نداشته باشد و پس از مدتی استفاده دچار نقص فنی شود.

    همچنین در آموزشگاه فنی سازان دوره های پرکاربرد دیگری نیز درحال برگزاری هستند که به چند مورد اشاره می کنیم.

    آموزش سیم پیچی

    آموزش نصب دوربین مدار بسته

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    اشتراک در
    اطلاع از
    0 دیدگاه
    قدیمی‌تر
    جدیدتر پر امتیازترین
    بازخورد درون متنی
    مشاهده همه نظرات