علت واشر زدن ماشین + دلایل و راهکارهای جلوگیری از آن

ثبت نام در دوره به صورت همزمان = 15% تخفیف

ثبت نام در دوره به صورت همزمان = 15% تخفیف

علت واشر زدن ماشین

معرفی دلایل و علت واشر زدن ماشین
  • خراب شدن اتومبیل اتفاقی بسیار تلخ برای تمامی افراد به شمار می رود. اتومبیل ها دارای اجزای گوناگونی هستند که هر یک در عملکرد صحیح خودرو موثر خواهند بود. با این حال موتور یا پیشرانه به عنوان بخش بسیار مهم تری در این زمینه شناخته می شود. موتور خودرو تجهیز شده به وسیله اجزای گوناگونی بوده که آشنایی با آن ها بسیار مهم است. یکی از خرابی های رایج مربوط به موتور اتومبیل، واشر زدن می باشد. واشر زدن همان سوختن واشر سرسیلندر موتور می باشد که با بروز این اتفاق عملکرد خودرو شما به صورت کامل مختل شده و نیاز به تعمیر کردن موتور خواهید داشت. علت واشر زدن ماشین شامل مواردی متعددی می شود که آشنایی با آن ها بسیار مهم است.

    طی سال های گذشته اکثریت مکانیک های کشور ایران تلاش کرده اند تا به رفع مشکل واشر زدن برای اتومبیل های ایرانی بپردازند. با این حال آشنایی با علت واشر زدن ماشین و دلایلی که باعث می شوند تا واشر سرسیلندر خودرو خراب شود، موضوعی بسیار مهم به شمار می رود. دانش پژوهان زیادی نیاز به بررسی دلایل سوختن واشر سرسیلندر دارند. در رشته مکانیک هنرستان و دانشگاه ها، این مفاهیم مورد بررسی قرار می گیرند اما به برخی از قسمت ها اشاره ای نمی شود ما در این مطلب از آموزشگاه فنی سازان به بررسی علت واشر زدن ماشین می پردازیم با ما همراه باشید.

    واشر سرسیلندر چیست؟

    قبل از این که به سراغ علت واشر زدن ماشین برویم، باید بدانید که قطعه واشر سرسیلندر چیست و در واقع چه وظایفی را دارد. به صورت کلی پیشرانه خودرو یا همان موتور از دو بخش مجزا ساخته شده است. در قسمت بالایی شاهد ارتفاع کمتری هستیم. در بخش بالایی سوپاپ ها و میل سوپاپ ها قرار می گیرند. این بخش به عنوان سرسیلندر شناخته می شود. قسمت پایینی موتور را به عنوان بلوک سیلندر معرفی می کنند. پیستون، شاتون، میل لنگ و بدنه موتور در این قسمت قرار گرفته است. به منظور عملکرد صحیح موتور خودرو نیاز است تا این دو بخش بر روی یکدیگر قرار بگیرند.

    واشر سرسیلندر چیست؟

    علت واشر زدن ماشین

    توجه داشته باشید که در میان این دو بخش شکاف یا اصطلاحا درز وجود دارد که باید برای عملکرد صحیح موتور، آب بندی شود. واشر سرسیلندر به عنوان قطعه ای شناخته می شود که به منظور عایق بندی میان بلوک سیلندر و سرسیلندر مورد استفاده قرار می گیرد. متریال به کار رفته برای ساخت واشر سرسیلندر شامل موادی نسوز و بسیار مقاوم می شود. از آن جایی که این واشر تحت فشارهای بسیار سنگینی است، باید حتما به وسیله بهترین متریال ساخته شود. البته بروز برخی اتفاقات می تواند در واشر زدن ماشین موثر باشد و منجر به از دست رفتن کارایی این قطعه گردد. در ادامه بیشتر با علت واشر زدن ماشین آشنا خواهیم شد.

    معرفی دلایل و علت واشر زدن ماشین

    علت سوختن واشر سرسیلندر شامل موارد گوناگونی می شود که باید حتما با آن ها آشنا شوید. به صورت کلی واشر سرسیلندر نقش مهمی را در عملکرد صحیح موتور ایفا می کند. این قطعه در برابر حرارت مقاومت بسیار مطلوبی را دارد و می تواند در جلوگیری از آسیب به موتور موثر باشد. با این حال هنگامی که دما و فشار وارد شده به واشر سرسیلندر به بیش از حد مجاز برسد، واشر سرسیلندر خودرو می سوزد. این مسئله باعث خواهد شد تا موتور اتومبیل شما به صورت کامل از وضعیت سالم خارج شود. در ادامه با برخی از دلایل رایج واشر زدن خودرو آشنا می شویم.

    1- فرسوده شدن و کهنه بودن واشر سرسیلندر

    واشر سرسیلندر مانند دیگر قطعات اتومبیل ها دارای عمری مشخص می باشد. در همین راستا طبیعی است تا در صورت عدم رسیدگی مناسب و تعویض به موقع آن، به یکباره شاهده سوختن واشر سرسیلندر باشید. فرسوده شدن از جمله دلایل رایج واشر زدن ماشین به شمار می رود. البته احتمال بروز این اتفاق بسیار کمتر است.

    معرفی دلایل و علت واشر زدن ماشین

    دلایل رایج سوختن واشر سرسیلندر

    2- افزایش دمای موتور، اصلی ترین علت واشر زدن ماشین

    بدون شک اصلی ترین علت واشر زدن ماشین، افزایش دمای موتور و عدم توجه به این مسئله است. این مسئله باعث کاهش خاصیت های قطعه واشر سرسیلندر شده و منجر به سوختن این قطعه می شود. دمای موتور تحت عوامل گوناگونی افزایش می یابد که در ادامه با آن ها آشنا می شویم.

    • مسدود شدن رادیاتور یا هوا گرفتن از اصلی ترین دلایل واشر زدن اتومبیل به شمار می رود. هنگامی که لوله های رادیاتور مسدود شوند یا در این لوله ها هوا وجود داشته باشد، دمای موتور بالا خواهد رفت.
    • وجود نقص در عملکرد ترموستات یا خراب شدن این قطعه تاثیر مستقیمی را در بالا بردن دمای موتور خواهد داشت. خرابی ترموستات می تواند در کاهش عمر واشر سرسیلندر تاثیر زیادی را داشته باشد.
    • وجود نشتی در سیستم خنک کننده اتومبیل یا محفظه رادیاتور از جمله دلایل شایع واشر زدن ماشین می باشد. اگر مایع خنک کننده کم باشد یا نشتی در این سیستم به وجود بیاید، سیستم خنک کننده به شکل صحیح عمل نکرده و در نتیجه هوای وارد شده به این سیستم منجر به سوختن واشر سرسیلندر می شود.
    • علت واشر زدن ماشین شامل موارد گوناگونی می شود که یکی از آن ها خراب شدن فن رادیاتور است. در صورت عدم فعالیت فن رادیات، دمای خودرو به شکل قابل توجهی افزایش یافته و منجر به واشر زدن می شود.
    • عدم وجود مایعاتی همچون ضد یخ یا ضد رسوب می تواند در کاهش توان موتور اتومبیل شما تاثیرگذار باشد. ماده های فوق به کاهش دمای موتور می پردازند و قادر خواهند بود تا بازدهی موتور اتومبیل را بیشتر کنند. در صورت عدم استفاده از این مایعات، احتمال واشر زدن زیاد خواهد شد.
    • اعمال فشارهای بیش از اندازه در شرایطی مانند هوای گرم، ترافیک و … در کاهش عمر واشر سرسیلندر موثر خواهد بود.
    • وجود اختلال در سیستم واتر پمپ می تواند در عدم کاهش دمای موتور اتومبیل شما موثر باشد. اگر این قطعه نتواند به خوبی عمل کند، طبیعتا دمای موتور بیشتر شده و در نتیجه واشر سرسیلندر سوزانده خواهد شد.

    وظیفه واشر سرسیلندر چیست؟

    وظایف مربوط به واشر سرسیلندر خودرو شامل موارد گوناگونی شده که نیاز است با هر یک از آن ها آشنا باشید. به صورت کلی وظایف این قطعه شامل:

    • جلوگیری از خروج هرگونه گاز احتراق از سیلندر
    • ایجاد مسیری مناسب برای گردش آب و روغن موتور به منظور روانکاری و خنک کردن
    • تعیین فشار مناسب در درون سیلندر خودرو در محدوده ایده آل برای افزایش راندمان موتور
    • جلوگیری از مخلوط شدن آب و روغن

     

    علائم سوختن واشر سرسیلندر خودرو

    برای این که با مفهوم علت واشر زدن ماشین بیشتر آشنا شوید و اطلاعات ارزشمندتری را از این طریق به دست بیاورید، نیاز به شناسایی علائم سوختن واشر سرسیلندر خواهید داشت. برخی علائم خرابی این قطعه شامل:

    • کاهش توان موتور که از علائم نیم سوز شدن واشر سرسیلندر نیز می باشد.
    • جوش آوردن اتومبیل
    • به دلیل نفوذ آب به بخش احتراق موتور احتمال خارج شدن دود سفید یا آب از اگزوز وجود دارد.
    • کاهش آب ماشین در بازه های زمانی کوتاه
    • تغییر رنگ روغن موتور به رنگ نسکافه ای
    • مشاهده آب و روغن بر روی بدنه موتور

    تمامی موارد فوق از رایج ترین علائم سوختن واشر سرسیلندر به شمار می روند. با مشاهده این علائم می توان احتمال داد که اتومبیل شما به احتمال زیاد دچار این معضل شده است.

    هزینه های مربوط به تعمیر واشر سرسیلندر

    هزینه های مربوط به تعمیر واشر سرسیلندر

     

    هزینه تعمیر واشر سرسیلندر

    پس از این که با علت واشر زدن ماشین آشنا شدید، باید بدانید که هزینه تعمیر واشر سرسیلندر به چه میزانی است؟ به صورت کلی هزینه تعمیرات واشر سرسیلندر وابسته به اتومبیل شما خواهد بود. این قطعه توسط افراد مکانیک تعویض می شود. افراد زیادی با حضور در دوره های آموزشی رشته مکانیک، به تعویض واشر سرسیلندر و انجام سایر فرآیندهای تعمیراتی بر روی اتومبیل افراد می پردازند. با این حال هزینه تعمیرات واشر سرسیلندر وابسته به میزان اجرت مجموعه تعمیراتی، قیمت واشر سرسیلندر، اتومبیل شما و شدت آسیب بستگی دارد. طبیعتا اگر واشر سرسیلندر مدت زمان زیادی است که خراب شده و شما به این قطعه توجه کافی را نکرده باشید، انتظار می رود تا سایر اجزا نیز دچار آسیب شده باشند. بنابراین هیچوقت نمی توان هزینه مشخصی را برای تعمیرات واشر سرسیلندر تعیین کرد. طبیعتا هرچه ماشین فرد موردنظر در رده های لوکس تری قرار بگیرد، قطعا هزینه تعمیرات بیشتر می شود.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    اشتراک در
    اطلاع از
    0 دیدگاه
    قدیمی‌تر
    جدیدتر پر امتیازترین
    بازخورد درون متنی
    مشاهده همه نظرات