نحوه ساخت تلویزیون شهری | تجهیزات ساخت تلویزیون - فنی سازان
تخفیفات

نحوه ساخت تلویزیون شهری

نحوه ساخت تلویزیون شهری
  • احتمالاً تا به حال، تابلوهای بزرگ رنگارنگ ویدیویی را در جاده‌ها، پارک‌ها، چهارراه‌ها و استادیوم‌های ورزشی مشاهده کرده‌اید؛ همچنین شما اطلاع دارید که تأثیرات مثبت تبلیغات بر روی کسب و کارها چقدر مهم است و برای پیشرفت در یک شغل لازم است محصولات و خدمات خود را به خوبی به مشتریان مختلف معرفی کنید. با توجه به اهمیت بسیار زیاد این موضوع، شرکت‌های مهندسی خارجی و حتی ایرانی سعی کرده‌اند، راه‌حل‌هایی برای بهتر معرفی کردن محصولات و خدمات ارائه دهند. نحوه ساخت تلویزیون شهری در این مورد می تواند به ما کمک کند.

    در ابتدا نمونه‌های اولیه تابلوهای روان دارای امکانات محدودی بودند و تغییرات در شکل و جلوه‌های بصری و متن‌ها تنها توسط شرکت سازنده امکان‌پذیر بود؛ اما به دلیل تقاضای زیاد، شرکت‌های بسیاری وارد این حوزه شدند و محصولاتی با قابلیت انعطاف‌پذیری بالا تولید کردند که ما در این مطلب اشاره ای به نحوه ساخت تلویزیون شهری خواهیم داشت. آموزشگاه فنی سازان دوره‌های آموزش ساخت تابلو روان و ال ای دی را به صورت تخصصی و عملی در کارگاه‌های مجهز ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید با شماره تلفن های این آموزشگاه تماس بگیرید.

    تلویزیون شهری چیست؟  نحوه ساخت تلویزیون شهری

    تلویزیون شهری (Street TV) یا تلویزیون خیابانی به دیسپله‌های نمایشگر بزرگ اشاره می‌کند که در نقاطی مانند چهارراه‌ها، ورزشگاه‌ها، اتوبان‌ها و سایر مکان‌های عمومی قرار داده شده‌اند و تصاویر و ویدئوهای تبلیغاتی یا ورزشی را پخش می‌کنند.

    هر تلویزیون شهری از تعدادی کابینت جداگانه با ابعاد تقریباً یک متر مربع تشکیل شده است. هر کابینت عملکردی مشابه یک تلویزیون کوچک دارد که بخشی از تصویر بزرگ و صفحه نمایش اصلی را تشکیل می‌دهد.

    هر کابینت همچنین از یک بخش دیگر به نام ماژول LED تشکیل شده است. در واقع، ماژول‌ها بلوک‌هایی به شکل مستطیل یا مربع هستند که به صورت ترکیبی در کنار هم قرار گرفته و کابینت‌ها را تشکیل می‌دهند.

    لازم به ذکر است که هر ماژول خود از اجزاء و لامپ‌های کوچکتری تشکیل شده است که به آنها LED می‌گویند. با توجه به نیاز و توقعات از کیفیت تلویزیون‌های شهری، می‌توان انواع مختلفی از ماژول‌ها را انتخاب کرد.

    باید به یاد داشت که هر پیکسل در یک ماژول فاصله‌ای مشخص تا پیکسل همسایه خود دارد و ترتیب و فاصله آنها می‌تواند کیفیت‌های مختلفی از صفحه نمایش را به وجود آورد.

    در کل، فاصله بین پیکسل‌های قرار گرفته در یک ماژول به عنوان دات پیچ (Dot Pitch) شناخته می‌شود که فاصله مرکز دو پیکسل مجاور از یکدیگر را نشان می‌دهد؛ بنابراین دات پیچ با حرف P و عددی که در کنار آن ذکر می‌شود و به میلی‌متر است، مشخص می‌شود.

    نحوه ساخت تلویزیون شهری

    ابعاد تلویزیون شهری  نحوه ساخت تلویزیون شهری

    تاثیر ابعاد و وزن تلویزیون های شهری بر روی جزئیات ساختار آنها بسیار حائز اهمیت است. در انتخاب تعداد پایه‌ها، جنس ستون‌ها، اندازه فونداسیون و استحکام اسکلت باید به این ابعاد توجه کرد.

    برای مثال؛ اگر یک تلویزیون شهری با ابعاد 3 در 5 متر و یک پایه را در نظر بگیریم، یک گودال به ابعاد 5.1 در 5.1 متر برای نصب فونداسیون نیاز است. بهتر است در صورت امکان از تلویزیونی با دو پایه استفاده کنید تا استحکام آن در مقابل بادهای تند را تضمین کنید؛ اما این کار ممکن است زیبایی سازه را کاهش دهد.

    پس از حفر گودال و نصب فونداسیون، آرماتورها و بتون‌ریزی انجام می‌شود. سپس به ساختار اسکلت تلویزیون می‌پردازند. برای این کار، می‌توان از قوطی‌های پروفیلی با ابعاد 12 در 12 سانتی‌متر استفاده کرد.

    همچنین در هنگام ساختاردهی، باید ارتفاع آن را به گونه‌ای تنظیم کرد که با خطوط برق شهری، به ویژه در هنگام ساختاردهی سازه تداخل نداشته باشد.

    انواع تلویزیون شهری

    تلویزیون‌های شهری به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند: دسته Indoor (فضای داخلی) و دسته Outdoor (فضای خارجی).

    هر کدام از این دسته‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند؛ علاوه بر این تلویزیون‌های شهری، بسته به عواملی نظیر رنگ، استاندارد IP، تراکم LED ها و سایر ویژگی‌ها، تنوع بسیاری دارند.

    تلویزیون‌های شهری دسته Indoor برای استفاده در فضاهای داخلی طراحی شده‌اند. این نمایشگرها عموماً در فروشگاه‌ها، نمایشگاه‌ها، پاساژها و سایر فضاهای سرپوشیده استفاده می‌شوند. آنها اغلب با کیفیت تصویر بالا، روشنایی مناسب و زوایای دید عریض عرضه می‌شوند. تلویزیون‌های Indoor در معرض نور مستقیم خورشید قرار نمی‌گیرند و تحت تأثیرات آب و هوایی قرار ندارند. همچنین، امکاناتی مانند تنظیم کنتراست و روشنایی قابل تغییر دارند.

    تلویزیون‌های شهری دسته Outdoor برای استفاده در فضاهای باز طراحی شده‌اند. این نمایشگرها عموماً در بیرون ساختمان‌ها، تابلوهای تبلیغاتی بزرگ، استادیوم‌ها و سایر مکان‌های عمومی استفاده می‌شوند. آنها دسته در برابر عوامل آب و هوایی مقاوم هستند و قابلیت نمایش تصاویر با روشنایی بالا را دارند.

    ویژگی‌های بارز تابلو LED روان  نحوه ساخت تلویزیون شهری

    از جمله ویژگی‌های حائز اهمیت تابلو LED روان، رابط کاربری ساده و قابلیت انعطاف بالا است. به طوری که هر فردی، حتی بدون داشتن دانش تخصصی در زمینه برق، تنها با استفاده از یک کامپیوتر به‌ راحتی می‌تواند از قابلیت‌های آن بهره‌مند شود.

    اجزای لازم برای نحوه ساخت تلویزیون شهری

    به طور کلی، اجزای تشکیل دهنده برای نحوه ساخت تلویزیون شهری می‌توان به چهار بخش اصلی تقسیم کرد:

    1- نمایشگر:

    نمایشگرها در قالب آماده قابل دسترس هستند. همانطور که پیش‌تر گفته شد، نمایشگر تلویزیون شهری و تابلو روان خود از ماژول‌های کوچکتر به نام ماژول‌ها تشکیل شده‌اند.

    با قرارگیری این ماژول‌ها کنار یکدیگر، یک نمایشگر ساخته می‌شود؛ اما سایز و ابعاد این ماژول‌ها قبلاً تعیین و ساخته شده‌اند. به عنوان مثال، برای ساخت یک تابلو روان با ابعاد 30 سانتی‌متر در 1 متر، شش ماژول با ابعاد 16 در 32 سانتی‌متر باید استفاده شود.

    به طور کلی، ماژول LED ماتریسی شامل LEDها، مقاومت، IC و سایر قطعات الکترونیکی است که روی یک برد الکترونیکی (PCB) قرار داده و لحیم شده‌اند. در نهایت، این ماژول‌ها درون یک فریم پلاستیکی قرار می‌گیرند.

    ۲.برد کنترل

    ۳.منبع تغذیه یا پاور

    ۴.فرم

    انواع ماژول تابلو روان برای نحوه ساخت تلویزیون شهری

    • ماژول تک رنگ:  نحوه ساخت تلویزیون شهری

    این نوع ماژول فقط یک رنگ را برای نمایش تصویر و متن استفاده می‌کند. به طور مثال، ماژول‌های سبز (1G)، قرمز (1R)، آبی (1B) و سفید (1W) وجود دارند.

    • ماژول سه رنگ:

    در این نوع ماژول، هر پیکسل شامل دو LED قرمز و یک LED آبی یا سبز است. ماژول‌هایی مانند P10-RG و P16-2RG که ترکیبی از رنگ‌های سبز، قرمز و همچنین P16-2RB و P10-RB که ترکیب آبی، قرمز وجود دارد، در این دسته قرار می‌گیرند.

    • ماژول تمام رنگ:

    به ماژول‌هایی که هر پیکسل آن از سه LED به رنگ‌های سبز، قرمز و آبی تشکیل شده است و به‌عنوان RGB شناخته می‌شوند، اشاره می‌شود. با استفاده از این سه نوع LED و ترکیب رنگ‌ها، تمامی رنگ‌ها قابل تولید هستند؛ همچنین نوع دیگری از ماژول‌های تمام رنگ وجود دارد که هر پیکسل آن شامل دو LED قرمز، یک LED سبز و یک LED آبی است که به عنوان 2RGB شناخته می‌شود و قادر به تولید رنگ‌های بیشتری است. در ایران، ماژول‌های تمام رنگ با نسبت اسکن 4/1 به عنوان ماژول هفت رنگ استفاده می‌شوند.

    • برد کنترل (مین برد):  نحوه ساخت تلویزیون شهری

    برد کنترل، که با مین برد نیز شناخته می‌شود، وظیفه مغز تابلو را برعهده دارد و تمامی متن‌ها و تصاویر مورد نمایش در تابلو در آن ذخیره می‌شوند.

    این مین بردها می‌توانند به صورت ساده یا با قابلیت طیف دار باشند. با استفاده از مین برد طیف دار، می‌توانید پس‌زمینه نوشته‌ها را قرار داده یا فیلم پخش کنید. در علاوه، تبدیل برق 220 ولت به برق 50 ولت که برای تابلو لازم است، توسط پاور (مبدل برق) انجام می‌شود. هر پاور به طور کلی قادر است 10 ماژول را پشتیبانی کند؛ همچنین، نیازی به پاور مجزا ندارید. کافی است یک سیم را از نزدیکترین منبع تغذیه به سمت مین برد (برد کنترل) کشید.

    قاب‌های تابلو را می‌توان به دو شکل آلومینیومی ساخت، یا با استفاده از آلومینیوم سازی‌های محلی خود، یا به صورت CNC ماشینی تهیه کرد. در صورت استفاده از فرم‌های CNC، مونتاژ آنها بسیار آسان‌تر خواهد بود.

    نحوه ساخت تلویزیون شهری

    نحوه ساخت تلویزیون شهری

    نحوه ساخت تلویزیون شهری در چند مرحله خلاصه می شود که در مرحله اول، با در نظر گرفتن جهت صحیح، نمایشگرها را کنار هم قرار می‌دهیم. اگر از فرم CNC استفاده می‌کنید، می‌توانید ماژول را روی قاب قرار داده و آن را از پشت بگیرید؛ اما اگر از فرم CNC استفاده نمی‌کنید، باید یک اسکلت ساخته شود.

    بعد از مونتاژ ماژول‌ها در کنار یکدیگر، نمایشگر اصلی کامل می‌شود. حالا زمان آن است که پاور را به ماژول‌ها متصل کنید.

    برای استفاده از مین برد، باید قطب‌های مثبت و منفی را رعایت کنید.

    حالا زمان اتصال ماژول‌ها به مین است. اگر به پشت ماژول دقت کنید، یک فلش از سمت چپ به راست مشاهده می‌کنید که جهت ورود و خروج دیتا را نشان می‌دهد. قبل از روشن کردن تابلو لطفاً اتصالات را بررسی نمایید و از صحت اتصالات پاور، مین برد، مثبت و منفی ماژول اطمینان حاصل فرمایید.

    دمای مناسب برای نصب تلویزیون شهری

    دمای محیطی که تلویزیون شهری در آن نصب می‌شود، بسیار مهم است؛ زیرا پاور این نوع تلویزیون‌ها در بازه ۰ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد قادر به کار است.

    در نتیجه، برای استفاده از این تلویزیون‌ها در مناطق گرمسیری که دمای هوا گاهی تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد، باید از کولرهای گازی استفاده کرده و آنها را در حالت خودکار قرار دهید، تا زمانی که دما به بیش از ۲۵ درجه سانتی‌گراد برسد، به طور خودکار دما را کاهش دهند. با این حال، توجه داشته باشید که در مناطق سردسیر نیازی به کولرهای گازی نخواهد بود.

    شما می‌توانید در کلاس‌های آموزشی نحوه ساخت تلویزیون شهری ، آموزشگاه فنی سازان ثبت نام کنید و آموزش‌های لازم را توسط اساتید مجرب فرا گیرید.

    در آموزشگاه فنی سازان دوره های فنی و کاربردی زیادی برگزار می شود که نمونه های آن عبارتند از :

    آموزش تعمیرات لوازم خانگی

    آموزش نصب و تعمیرات پکیج دیواری

    آموزش نصب و تعمیرات کولر گازی

    آموزش برق ساختمان

    آموزش سیم پیچی

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    اشتراک در
    اطلاع از
    0 دیدگاه
    قدیمی‌تر
    جدیدتر پر امتیازترین
    بازخورد درون متنی
    مشاهده همه نظرات