انواع مختلف PLC و کاربرد آن |دوره‌های تخصصی plc - آموزشگاه فنی سازان

%10 تخفیف ویژه پاییزه برای تمامی دوره ها مهلت تا 7 مهر

%10 تخفیف ویژه پاییزه برای تمامی دوره ها مهلت تا 7 مهر

انواع مختلف PLC و کاربرد آن ها

انواع-مختلف-PLC-و-کاربرد-آن-ها

در این مقاله به بررسی انواع PLC می پردازیم و کاربرد آنها را در صنایع مختلف بررسی می کنیم. کنترل کننده ی منطقی برنامه پذیر که به عنوان کامپیوتر صنعتی نیز شناخته می شود در بخش اتوماسیون صنعتی یکی از اجزای اصلی به شمار می رود. به دلیل داشتن ساختار مقاوم، ویژگی های عملی منحصر به فرد مانند کنترل کننده های PID، کنترل متوالی، داشتن تایمرها و شمارشگرها و قابلیت های کنترلی مطمئن، سهولت در برنامه ریزی، و راحت بودن استفاده ی سخت افزاری، اهمیت این PLCها در صنعت و همچنین سایر حوزه های دارای سیستم کنترلی خیلی بیشتر از یک کامپیوتر ویژه ی دیجیتالی است.

انواع PLC ها که توسط تعداد زیادی از شرکت های تولیدی ساخته می شوند امروزه در بازار موجود هستند که در ادامه به آن ها پرداخته ایم.

کلیک کنید: آموزش PLC  با تخفیف 30 درصدی و مدرک معتبر بین المللی قابل ترجمه 

آموزش-plc-صنعتی

انواع PLC

معمولاً انوا PLC ها به صورت واحد های تکی و یا واحدهای ماژولار به همدیگر متصل شده و ادغام می شوند.

آموزش-PLC

 یک PLC ادغام شده یا کامپکت از چند بخش که در داخل یک واحد قرار دارند تشکیل شده است. بنابراین قابلیت های ورودی/خروجی توسط تولید کننده برنامه ریزی شده اند و نه کاربر.

بعضی از PLCهای واحد این امکان را در اختیار می گذارند که به ورودی/خروجی بیشتری وصل شده و تا حدودی ماژولار شوند.

              آموزش-پی-ال-سی

یک PLC ماژولار از چندین جزء تشکیل شده است که همگی داخل یک باکس قرار دارند و به یک باس مشترک با قابلیت توسعه ی ورودی ها و خروجی ها متصل هستند.

این مورد از انواع PLC دارای بخش تغذیه، پردازنده و ورودی و خروجی است که همگی در داخل یک باکس به یکدیگر وصل شده اند و همگی محصول یک شرکت اند یا در شرکت های مختلف تولید شده اند.

این PLCهای ماژولار در سایز های مختلف تولید می شوند و دارای منبع تغذیه، قابلیت های محاسبه ای، میزان ورودی ها و خروجی ها و … متفاوتی هستند.

                      PLC-TRAINING

به علاوه، PLCهای ماژولار بر اساس اندازه ی حافظه ی برنامه ریزی و تعداد ورودی ها و خروجی ها به سه دسته ی کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم می شوند.

PLC های کوچک

یک PLC کوچک در واقع یک مینی PLC است که به صورت یک واحد کامپکت و مقاوم طراحی شده است که در کنار تجهیزاتی که قرار است آن ها را کنترل کند نصب می شود.

ان گزینه از انواع PLC به جای رله های منطقی سیمی، شمارشگرها، تایمرها و غیره به کار برده می شود.

توسعه پذیری ورودی/ خروجی این نوع از PLC تنها محدود به یک یا دو ماژول است و از لیست راهنمای منطقی یا زبان رله ی نردبانی به عنوان زبان برنامه ریزی استفاده می کند.

PLC های سایز متوسط

این نوع PLCها بیشترین استفاده را در صنعت دارند و اجازه می دهند که تعداد زیادی از ماژول ها بر روی صفحه ی پشتی سیستم نصب شوند.

با افزودن کارت های اضافه می توان صدها ورودی و خروجی دیگر به این PLCها اضافه کرد، علاوه براین امکانات ماژول ارتباطی توسط این PLCها ارائه می شود.

PLC های بزرگ

این مورد از انواع PLCها زمانی استفاده می شوند که فرایند های کنترلی پیچیده ای مورد نیاز باشند. ظرفیت های این نوع PLC از نظر میزان حافظه، زبان های برنامه ریزی، تعداد ورودی/خروجی، و واحد های ارتباطی و غیره کاملاً بیشتر از PLC های متوسط است.

بیشتر اوقات در سیستم های نظارت و جمع آوری اطلاعات، شرکت های بزرگ تر، سیستم های کنترلی توزیع شده و غیره از این نوع PLC استفاده می شود.

نحوه ی عملکرد PLC

                     پی-ال-سی        

همان طور که در تصویر مشاهده می کنید خروجی های سنسور های موقعیت و سنسور های دیگر به واحد ورودی PLC وصل هستند و از طریق خروجی های PLC یک موتور کنترل می شود.

هنگامی که سنسورها فعال می شوند، CPU ورودی ها را می خواند و متقابلاً بر اساس برنامه ها آن ها را پردازش کرده و خروجی مناسب را ایجاد می کند تا موتور به گونه ای کار کند که کمربند نقاله تحت کنترل باشد.

از PLC و سیستم های نظارت و جمع آوری داده ها اغلب در بخش اتوماسیون صنعتی و سیستم های صنایع برقی مانند سیستم های انتقال و توزیع برق استفاده می شود.

عملیات تبدیل متوالی قابل برنامه ریزی نیز یکی دیگر از حوزه های استفاده ی گسترده از PLC است.

جمع بندی انواع PLC

در این مقاله انواع PLC را بررسی کردیم و کاربردهای آنها را نیز بیان کردیم. یک برقکار صنعتی و متخصص PLC شخصی است که کاملا روی این موارد تسلط کافی دارد. همچنین یک برقکار صنعتی قادر است به صورت عملی تمام اقدامام مربوط به برق صنعتی، تابلو برق و پی ال سی را به طور مستقل به انجام برساند و پروژه های کاری را به موقع و با انجام تمام اصول کاری تحویل دهد. متخصصان PLC از درآمد بسیار بالایی برخوردار هستند زیرا شغل کاملا تخصصی و ارزشمندی دارند.

برای تبدیل شدن به یک متخصص PLC باید ابتدا آموزش ببینید. آموزش ها باید به شکلی باشد که شما به صورت کاملا عملی روی مهارت های لازم مسلط شوید. آموزشگاه فنی سازان دوره های اموزش PLC را در کارگاهی کاملا مجهز و تحت نظر اساتید مجرب برگزار می کند. در پایان این دوره شما می توانید با اخذ مدرک پایان دوره معتبر از آموزشگاه و دریافت جواز کسب در بازار کار مشغول به کار شوید.

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
قدیمی‌تر
جدیدتر پر امتیازترین
بازخورد درون متنی
مشاهده همه نظرات