پی ال سی plc چیست؟

در این مقاله قصد داریم به سوال Plc چیست پاسخ دهیم و انواع آن را معرفی کنیم. Plc یا کنترل گر منطقی برنامه پذیر برای کنترل فرآیندهای تولید و یا هر فعالیتی که نیازمند قدرت تشخیص خطای بالا, سهولت و قابل اطمینان باشد به کار می رود. به مفهوم ساده تری دستگاهی است که به کمک آن ورودی ها با توجه به نیاز دستخوش تغییرات و پردازش می شوند و درنهایت خروجی دستگاه نمایان می شود که قابل ایجاد تغییرات است و کاربرد فراوانی در تولیدات, فرآیند های پیچیده در کارخانه ها و دستگاه های صنعتی مختلفی دارد.

کلیک کنید: آموزش طراحی و مونتاژ تابلو برق صنعتی 


آموزش-plc-صنعتی

منظور از ورودی ها سنسورها, کلیدهای قطع و وصل و منظور از خروجی ها کنتاکتور, رله, لامپ ها و نمایشگرها می تواند باشد. Plc به علت قدرت عملیات و پردازش بالا بسیار پر استفاده بوده و قابل اتصال به سایر دستگاه ها نیز می باشد. در plc, دو نوع حافظه مطرح است: حافظه ی دائم (جهت نگهداری و ذخیره اطلاعات به طور دائم) و حافظه ی موقت (محل تایمر و شمارنده ها است) که به وسیله ی باتری کار می کند.

با پیشرفت روز افزون تکنولوژی نیاز به plc نیز افزایش چشمگیری داشته است. منبع تغذیه , واحد پردازش, بخش ورودی و خروجی و نیز بخش برنامه, قسمت های تشکیل دهنده ی plc هستند و دارای دو بخش سخت افزار و نرم افزار می باشند. این تکنولوژی پرکاربرد امروزی در سال ۱۹۶۷ برای اولین بار توسط آمریکایی ها ابدا و وارد عرصه ی تکنولوژی شد.

پی ال سی چگونه کار می کند ؟

در ادامه مقاله Plc چیست به نحوه کارکرد آن می پردازیم.

  1. اسکن ورودی ها: تمام دستگاه هایی که به آن متصل است را شناسایی, برسی و اسکن می کند.
  1. اسکن برنامه: برنامه درخواستی کاربر را اجرا می کند.
  2. اسکن خروجی ها: خروجی های برنامه را بررسی و اسکن می کند.
  3. خانه داری یا انبارداری(ذخیره) : در این مرحله اطلاعات غیر ضروری حذف و اطلاعات درخواستی ذخیره می شوند.

این چهار مرحله به طور پیوسته و ادامه دار, طی چرخه ادامه پیدا می کند.

مدار-پی-ال-سی

مزایای استفاده از plc چیست

  • Plc  برای کار در شرایط دشوار همچون گرما, سرما و رطوبت و نوسانات الکتریکی کاربرد بسیار زیادی دارد و می تواند به راحتی با محیط تطبیق پیدا کند.
  • کار کردن با آن ساده, راحت و مقرون به صرفه است.
  • امکان خطا و اشتباه در آن پایین است.
  • سرعت پاسخگویی بالایی دارد و ایمن است.
  • در اندازه و ابعاد کوچکی نیز یافت می شود.
  • نیاز به اتصالات سیمی و کابلی کمتری دارد.
  • نیاز به تعمیرات و سرویس های معمولی ماهانه ندارد.

پی ال سی ها بر حسب اندازه به چندین دسته تقسیم می شوند

Plc های کوچک: به علت کوچک بودن معمولا کاربرد زیادی دارند و در کنار سایر تجهیزات کنترل شونده نصب می شوند و برنامه نویسی در آن ها نیز به صورت مبتدی صورت می گیرد.

Plc های متوسط: ساختار مدولار دارند و توسعه و تغییر آنها ساده است و برنامه نویسی در آن ها نیز به صورت گرافیکی صورت می گیرد.

Plc های بزرگ: دارای ورودی و خروجی زیادی است که از آن برای هدایت plc های کوچک تر استفاده می شود.

از plc در چه صنایعی می توان استفاده کرد

  • صنعت شیشه: فرآیند تولید شیشه بسیار سخت و دشوار است. با افزایش نیاز به شیشه در زندگی روزمره, کارخانه های تولید کننده ی شیشه برای پاسخ به نیازها از plc, استفاده می کنند.
  • صنعت کاغذ: در صنعت کاغذ برای تولید سریع کاغذ با کیفیت بالا مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد-plc

  • صنعت سیمان: برای تولید سیمان مناسب با کیفیت بالا نیاز به ترکیب مواد اولیه است. برای اطمینان از مقدار استفاده از هریک از مواد اولیه و کیفیت محصول نهایی از plc استفاده می شود.
  • صنعت غذا: تولید مواد غذایی به مقدار فراوان در هر روز کار آسانی نیست و نیاز به سرعت بالایی دارد. از plc  برای بررسی کیفیت غذا, مقدار ترکیبات مواد درون آن و نیز در بسته بندی, استفاده ی فراوانی می شود.
  • صنعت اتومبیل سازی: با توجه به افزایش روزافزون نیاز به اتومبیل ها در دنیای مدرن امروزی, از plc برای سوراخ کاری, انتقال قطعات, تست قطعات مختلف و… استفاده می شود.
  • همچنین در صنایع تولید پلاستیک, خدمات حمل و نقل, کشاورزی,صنایع ساخت و ساز و صنایع تبدیل انرژی نیز کاربرد فراوانی دارد.

معرفی انواع پی ال سی ها

انتخاب plc مناسب امری بسیار مهم است پس بهتر است به شرکت سازنده ی آن نیز توجه داشته باشید.در این جا به معرفی چندین شرکت معتبر می پردازیم:

  1. پی ال سی allen bradly: این شرکت از تولید کنندگان معروف آمریکایی و جهانی به شمار می رود.
  2. پی ال سی simens: این شرکت آلمانی از بزرگترین و مهمترین شرکت های تولید کننده در سطح اروپا به شمار می رود.
  3. پی ال سی delta:این شرکت تایوانی به علت قیمت های مناسب و عملکرد خوب پی ال سی هایش  طرفداران فراوانی دارد.
  4. پی ال سی ABB: این شرکت از ادغام دو شرکت معروف زمان خود یعنی asea  سوئد و bbc   سوئیس تشکیل شده است.

Plc چه تفاوتی با کامپیوتر دارد

در ادامه مقاله Plc چیست در واقع می توان گفت که plc دارای تمامی اجزایی است که در کامپیوتر وجود دارد با این تفاوت که کامپیوتر ها از لحاظ ورودی, خروجی و ترکیب ورودی و خروجی عملکردی متفاوت با  plc  دارد.خروجی پی ال سی می تواند رله, تریستور و ترانزیستور باشد.

پی ال سی ها بر چه اساسی تقسیم بندی می شوند

Plc ها انواع گوناگونی دارند و فرد بر حسب نیاز می تواند plc مورد نیاز خود را پیدا کند. اما عمدتا تقسیم بندی آن ها بر اساس سرعت پردازش, تعداد ورودی و خروجی ها, حافظه, تعداد شمارنده, تعداد رله ها, کیفیت پشتیبانی فنی, سازگاری فنی و تعداد تایمرها می باشد.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم به سوال plc چیست پاسخ دهیم. در پاسخ به این سوال شما را با نحوه کار plc، انواع و کاربردهای آن نیز آشنا شدید. آموزشگاه فنی سازان دوره های طراحی و مونتاژ تابلو برق را برگزار می کند. در این دوره کارآموزان به زبان ساده و توسط اساتید مجرب آموزش می بینند. کارگاه آموزش طراحی و مونتاژ تابلو برق یک کارگاه بسیار پیشرفته می باشد که کارآموزان زیادی از این کارگاه و هر ساله وارد بازار کار می شوند. در پایان دوره نیز مدرک رسمی سازمان فنی حرفه ای به کارآموزان اعطا می شود.

دوره آموزش PLC در آموزشگاه فنی سازان

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۳ از ۵
از مجموع ۲ رای
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه
بازخورد درون متنی
مشاهده همه نظرات